Paide-Türi rahvajooks üllatab mitmete uuendustega

Copy
Paide-Türi rahvajooks tuleb tänavu välja Paide õhtujooksuga.
Paide-Türi rahvajooks tuleb tänavu välja Paide õhtujooksuga. Foto: Gertrud Alatare

21.-22. septembril toimub 42. Viking Window Paide-Türi rahvajooks, mille programmist leiab mitmeid uuendusi ning ka kaks täiesti uut sündmust. Nendega loodavad korraldajad kohale meelitada ka neid, kes muidu rahvaspordiüritustele ei satu või pole ammu käinud.

 

Ka sellel aastal saab 42. Viking Window Paide-Türi Rahvajooksu nädalavahetus avapaugu päev varem ehk juba 21.septembril, kui Paides E-Piima Spordihallis leiab aset Viking Window Paide-Türi rahvajooksu perepäev. Perepäeva raames on võimalik võtta osa aktiivsetest tegevustest ning osaleda loosimistes. Lisaks on laupäeval võimalik E-Piima Spordihallis võtta välja järgmise päeva võistluste stardimaterjale ning registreeruda Paide ja Türi lastejooksudele, Paide Südame Sörgile (2,5km), New Balance Türi linnajooksule (5km), Paide-Türi Rahvakõnnile koos Tõnis Niinemestaga (13,6km) ning 42. Viking Window Paide-Türi rahvajooksule (13,6km). Perepäeva lõpetab Window Paide-Türi rahvajooksu avakontsert, kus esineb tuntud muusik reket. Kontsert on kõigile tasuta.

Laupäevane rahvajooksu programm on uuenenud

Uuendus võrreldes eelmiste aastatega on see, et Paide lastejooksud toimuvad juba laupäeval. Samuti teeb laupäeva eriliseks see, et kui varasemalt on olnud lühem distants ainult Türil (New Balance Türi linnajooks), siis seekord pakuvad korraldajad lühemal distantsil osalemist ka Paides, kus toimub esmakordselt 2,5km pikkune Paide Südame Sörk, millele annab hoogu Utilitas. Südame Sörgile on oodatud kõik: nii need, kes 13,6km distantsi ette võtta ei soovi/ei saa kui ka need, kes tahavad jalad pühapäevaks lahti joosta. Sündmusele antakse start kell 20.00 Paide Muusika- ja Teatrimaja eest ning peale õhtust liikumistiiru on oodatud kõik E-Piima spordihalli kõigi Südame Sörgil osalenute vahel toimuvale auhinnaloosile ning kell 21.00 algavale Viking Window Paide-Türi rahvajooksu avakontserdile, kus esineb reket.

Uhiuus sündmus: Paide-Türi rahvakõnd koos Tõnis Niinemetsaga

Ka pühapäeval leidub tegemist kõigile: nii pere kõige pisematele, sportlastele, rahvasportlastele kui ka nautlejatele. Traditsiooniliselt toimuvad pühapäeval Türi lastejooksud ning alati osavõturohke 5km pikkune New Balance Türi linnajooks, mille start antakse kell 13.00 Tolli-Tööstuse tänava ristilt.

Sellel aastal on korraldajate missioon saada Tõnis Niinemetsa abiga liikuma ka need, keda muidu sündmus ei kutsu või kes pole aastaid juba rahvaspordiüritustel osalenud. Nimelt toimub esmakordselt Paide-Türi rahvakõnd koos Tõnis Niinemetsaga. Teekond Paidest-Türile näeb välja nii, et kogu distantsi vältel toimub suhtlus osalejatega läbi suurte kõlarite ehk tegemist on nagu Tõnise kõnni-taskuhäälingu või vestluskõnniga. Kavas on huvitavad jututeemad, külalised ning muidugi ei puudu Tõnisele kohaselt ka nalja ning vimkasid. Rahvakõnni teeb eriliseks ka see, et kui muidu on kõndijad need, kes lastakse rajale alati viimaste seas, siis meie soov on neid just eraldi välja tuua. Seetõttu stardib Paide-Türi rahvakõnd eesotsas Tõnisega juba kell 12.00 Paide Muusika ja Teatrimaja eest, mis annab kõndijatele esmakordse võimaluse finišeeruda enne jooksjaid! Kõndijad jõuavad finišisse orienteeruvalt kell 14.30.

Kell 14.00 antakse Paides lähe 42.Viking Window Paide-Türi rahvajooksule(13,6km). Distantsi vältel on igal kilomeetril ühe sponsori nimeline emotsioonipunkt. Lisaks võetakse eraldi vaheajad 5km ning 10km. Viking Window Paide-Türi rahvajooksul premeeritakse eraldi üldarvestuse 6 kiiremat meest ja 6 kiiremat naist. Lisaks premeeritakse 5km ja 10km vahefinišide kiiremat meest ja kiiremat naist. Esimesed jooksjaid jõuavad eeldatavalt finišisse kell 14.40. Kõik on oodatud kaasa elama.

Sportlikule pühapäevale Türil lisab emotsiooni noortebändi Exitum kontsert Türi linna staadionil kell 14.45. Kontserdile järgneb 42. Viking Window Paide-Türi rahvajooksu autasustamine ning traditsiooniline loos, kus sellel korral on auhinna välja pannud Amservi Paide esindus. Loosiauhind on nädalane tasuta kasutusõigus ühele sõiduautole. Loosis osalevad kõik täisealised võistlejad, kes finišeeruvad New Balance Türi linnajooksul, Paide-Türi rahvakõnnil või 42.Viking Window Paide-Türi rahvajooksul.

AJAKAVA

Laupäev, 21.september (Paides):

14.00-20.00 Stardimaterjalide väljastamine ja kohapeal registreerumine* (Paide E-Piim Spordihall, Aiavilja 1) *PS! Lõpeb 20 minutit enne vastavat starti!

15.00 - 16.45 Paide lastejooksud (Pärnu tänav, Paide Muusika- Ja Teatrimaja ees)

16.45-17.00 Paide lastejooksude autasustamine (Paide E-Piim Spordihall)

17.00-22.00 Perepäev Paides E-Piima Spordihallis

20.00-20.30 Paide Südame Sörk: hoogu annab UTILITAS (2,5km) (Pärnu tänav, Paide Muusika- Ja Teatrimaja ees)

20.45-21.00 Auhinnaloos Paide Südame Sörgil osalenute vahel (Paide E-Piim Spordihall)

21.00-22.00 42.Viking Window Paide-Türi rahvajooksu avakontsert. ESINEB: reket

Pühapäev, 22.september (Paides):

10.30 Avatud võistluskeskus Paides (Paide E-Piim Spordihall ja Pärnu tänav)

10.30-13.30 Stardimaterjalide väljastamine ja kohapeal registreerumine (Paide E-Piim Spordihall, Aiavilja 1)

11.15-11.50 Paide-Türi Rahvakõnni osalejate kottide vastuvõtt (Paide Muusika ja Teatrimaja parkla)

12.00 UUDIS! Paide-Türi rahvakõnd koos Tõnis Niinemetsaga START (13,6km) (Pärnu tänav, Paide Muusika- Ja Teatrimaja ees)

13.15-13.50 Viking Window Paide-Türi rahvajooksu osalejate kottide vastuvõtt (Paide Muusika ja Teatrimaja parkla)

14.00 42.Viking Window Paide-Türi rahvajooksu START (13,6km) (Pärnu tänav, Paide Muusika- Ja Teatrimaja ees)

Pühapäev, 22.september (Türil):

9.00 Avatud võistluskeskus Türi linna staadionil

9.00-10.55 Stardimaterjalide väljastamine ja kohapeal registreerumine* lastejooksudele (Türi linnastaadion) *PS! Lõpeb 15 minutit enne vastavat starti!

10.30-12.00 Lastejooksud Türil (Türi linna staadion)

11.00-12.45 Stardimaterjalide väljastamine ja kohapeal registreerumine New Balance Türi linnajooksule (Türi linna staadion)

12.00 Türi lastejooksude autasustamine (Türi linna staadion)

13.00 New Balance Türi linnajooksu (5km) START (Tolli-Tööstuse tänava rist)

13.45 New Balance Türi linnajooksu autasustamine (Türi linna staadion)

14.30 New Balance Türi linnajooksu finiš suletud (Türi linna staadion)

14.45 Kontsert Türi linnastaadionil. ESINEB: Exitum

16.00 42. Viking Window Paide-Türi rahvajooksu & Paide-Türi rahvakõnni finiš suletakse

16.00 42. Viking Window Paide-Türi rahvajooksu autasustamine & Paide Amservi sõiduauto nädalase kasutusõiguse loos!

42. Viking Window Paide-Türi rahvajooks korraldab teist aastat järjest MTÜ Triatloniakadeemia koostöös Paide linna ja Türi vallaga. Rahvajooks kuulub ka 23.-30.september toimuva Spordinädala programmi.

Rohkem infot ja registreerumine rahvajooks.ee.

Tagasi üles