Muuseumitee pakkus kõigile midagi

Copy
Foto: Järva vald

Järva valla muuseumide ühisüritusena Muuseumitee, kus pakuti kogu perele eriprogramme, põnevaid töötubasid ja ekskursioone. Sel aastal olid ka mõned uuendused: muuseumidega sai kohtuda ka väljaspool nende tavapärast asupaika. Kümme osalevat muuseumit pakkus kultuuririkkuse aastale kohaselt rikkalikku programmi.

Idee tulla välja oma tavapärasest tegevuskohast tekkis Eesti Piimandusmuuseumi programmist „Kutsu muuseum külla“. Albu mõisas valmistati maitsvat võid ja prooviti lehmalüpsi ning mängiti Vargamäe muuseumi kirjanduslikke mänge ja tutvuti ringkäigul Albu mõisaga. Aravete külamuuseum avas Amblas arhiivitoa ning pakkus kultuuriloolist jalutusmängu Ambla tähtsates paikades.

Mitmekülgset programmi pakkusid ka Järva-Jaanis asuvad muuseumid. Vanatehnika muuseumide keskuses toimus Arhailiste meeste vabaõhukontsert ja giidiga bussiringid, kinomuuseum pakkus kinoseansse ning koduloomuuseum Orina mõisas pühendas enda vaatemängulise programmi tehnikahuvilisele õpetajale Helmut Vajakasele, kes oli uuendusmeelne ja oma ajast ees. Ajaloohuvilised said Müüsleri külas vaadata Eesti Vabadussõja teemalist näitust „Vabaduse tee”. Taas pakkus lustlikke ekskursioone ja näituseid Kilplaste koda, kus osaleti erinevates käsitöö õpitubades. Päinurme koduloomuuseum korraldas seminari „Vaali Vabariik ja Hans Anton Schults“ ning toimus Schultsi muinasjuttude kogumiku esitlus. Pitka tubamuuseumis nägi filmi, sai matkata ning naiskodukaitse kriisiks valmis töötoas sai erinevaid nippe ammutada. Päeva jooksul oli avatud ka Tammsaare muuseum Vargamäel ja Eesti piimandusmuuseum.

Tagasi üles