Säreveres tegutsev Convi Food Sweets OÜ tähistas sel nädalal 22. aastapäeva, avaldades lugupidamist ettevõtte 24 töötajale, kellest paljudega on õlg õla kõrval läbi tuldud nii headest kui ka rasketest aegadest. Viimased kriisid jäävad magusafirmal nüüd õnneks selja taha ja tootmine on selle aastaga jõudmas tagasi koroonaeelsele tasemele.
Tellijale
22 aastat tegutsenud martsipaniäri pidas kriisidele vastu
Martsipanitehase eesotsas on kõik need aastad vapralt olnud türilane Anu Zinovjev. Seda, et temast võiks kunagi saada ärinaine, ei osanud ta uneski ette näha, kuid naiselik jonn toimiv ettevõte päästa andis selleks siiski omal ajal tõuke.
Zinovjev selgitas, et tema side martsipanist kaunistusi valmistava ettevõttega ulatub üle 30 aasta taha. «Toona sai ettevõte alguse norralasest, kes ei tahtnud enam Poolast martsipaniroose osta, vaid kasutas ära tärkava Eesti riigi soodsad ärivõimalused, hakates neid tootma hoopis Türil,» meenutas ta.