Õunamagustoidu konkursi võidukoogi retsept ootab katsetamist

Copy
Foto: Türi vald

15. Türi õunafestivalil toimus parima õunahoidise ja parima õunamagustoidu konkurss, kus žürii, koosseisus Sven Azojan (kokk), Merike Kallas (Türi Kutuurikeskuse uus kohvikupidaja), Laivi Laks (Jõeääre talu) ja Aime Linke (Taikse küla moosikeetja), valis esimese kategooria võitjaks Kristel Toptši hoidise „Tšilli-õuna hoidis", mille koostisosadeks olid õun, tšilli, tomat, küüslauk, sool, pipar, suhkur ja äädikas.

Toptši jäi õunahoidise kategoorias, koos Valli Järvega, jagama ka II ja III kohta.

Parima õunamagustoidu konkursil saavutas esikoha Kersti Kanguri küpsetis „Hapukoore õunakook".

Võidukoogi retsept:

Põhi:

10 digestive küpsist ja 30 g võid. Purustada küpsised ja segada sulatatud võiga. Kalla saadud segu küpsetusvormi ja suru vormi põhja kinni. Põhja peale laotad õunad, raputada peale kaneeli.

Hapukooretäidis:

3 muna

600 g hapukoort

150 g suhkrut

0,5 tl vanillisuhkrut

2 spl tärklist

Vahusta munakollased suhkru, vanillisuhkru ja tärklisega ning lisa juurde hapukoor. Teises kausis vahusta munavalged tugevaks vahuks, sega kokku munakollase seguga ja kalla saadud segu koogile.

Küpseta 180 - 200 kraadi juures umbes 45 - 60 minutit, kuni kook on pealt helekollane ja vormi liigutades veidi võdisev. Vajadusel vähenda kuumust.

Kui kook on veidi küpsenud, siis lao peale õunaviilud ja raputa kaneeli. Pane kook uuesti ahju ja küpseta kuniks õunad on mõnusalt pehmed.

Jahtunud kook tõsta külmikusse ja lase seal olla üle öö. Kook on parim selle valmistamisele järgneval päeval.

Õunamagustoidu konkursi II koha sai taas Kristel Toptši ning kolmas koht läks Merly Ujokile.

Kokku esitati konkursile 12 õunahoidist ja 8 õunamagustoitu.

Tagasi üles