Metsarahvapäev kutsub tehasesse, elektrijaama ja metsa ka

Copy
Septembri kolmas laupäev on aastate jooksul olnud metsahoidjate tööle pühendatud päev. Matka- ja metsapäev on ka Türi vallas Tõrvaaugu külas. Pildil juhatab matkalised teele RMK Viljandimaa metsaülemana töötav Elor Ilmet.
Septembri kolmas laupäev on aastate jooksul olnud metsahoidjate tööle pühendatud päev. Matka- ja metsapäev on ka Türi vallas Tõrvaaugu külas. Pildil juhatab matkalised teele RMK Viljandimaa metsaülemana töötav Elor Ilmet. Foto: Dmitri Kotjuh

Laupäeval mitmes paigas juba neljandat korda tähistatav metsarahvapäev tutvustab tavapäraselt Eesti metsasektorit ja selles valdkonnas tegutsevaid inimesi. Teemakohaste ürituste eestvedajad on kohalikud kogukonnad – metsakasvatajad, loodusgiidid, jahimehed, metsateadlased ja paljud teised, kes avavad oma elukutse telgitagused, tööruumide uksed ja kutsuvad huvilisi endale külla.

Ka Järvamaal on kaks üritust, mis tutvustavad kohalikku metsaelu ja sektorit lähemalt. Nädalavahetuseks lubab päikselist ilma, seega miks mitte veeta koos perega üks mõnus laupäev ja võtta osa metsarahvapäevast.

Tavapäraselt tuleb juba 31. korda ka Tõrvaaugu metsa- ja matkapäev. Terve päeva jooksul saab osaleda võistlustes, nagu silmateritamine, raievõistlus, viktoriin, ja on ka muud huvitavat tulemas. Loomulikult näeb, kuidas aeti vanasti tõrva kohalikus tõrvaahjus. Metsamatk kulgeb Tõrvaaugu ümbruse metsas. Avatud on seenenäitus ning teadjad eesotsas Külli Kalamees-Paniga annavad nõu, milliseid seeni korjata.

Märksõnad

Tagasi üles