PILDID Järvalased harjutavad otsingu- ja päästertühmas Soome ja Leedu kolleegidega päästetöid

Copy

Otsingu- ja päästerühm EST-USAR harjutab 17.-19. septembrini Valgamaal Metsniku lasketiirus päästetöid. Tegu on iga-aastase 36 tundi kestva õppusega EST-USARi liikmete oskuste värskena hoidmiseks. Esimest korda on kaasatud ka Soome ning Leedu päästeteenistused.

36 tundi vältava õppuse kestel harjutatakse rühma mobiliseerimist, päästetöid varinguobjektidel ning baaslaagri üles ehitamist. See aasta osalevad kolleegid Soomest ja Leedust ehk mängitakse läbi ka välisabi vastuvõtmisega seotud tegevused. Kokku osaleb õppusel 36 EST-USARi liiget, teiste seas ka Margo Tammepõld Türi ja Kaur Teder Aravete komandost, 12 soomlast ning 20 leedukat.

„Õppus on EST-USARi liikmetele ja välispartneritele suurepärane võimalus omandada väärt kogemusi. See võimaldab meil läbi teha kõik missiooni faasid algusest lõpuni, alustades varustuse väljastamisest lõpetades kannatanute rusude alt päästmiseni. Hea meel, et sel aastal on meiega ka lähinaabrite kolleegid,” sõnab Põhja päästekeskuse päästetöö büroo nõunik ja õppuse peakorraldaja Roland Jefremov.

Tagasi üles