Kadunud sõidukite registrist kustutamine muutub lihtsamaks

Copy
Romusõiduk.
Romusõiduk. Foto: Kliimaministeerium

Eestis on liiklusregistris ligi 220 000 peatatud kandega sõiduautot ja väikekaubikut, millest paljude puhul pole teada, kas need sõidukid enam eksisteerivad. Riigikogus läbis eile esimese lugemise eelnõu, millega soovitakse lihtsustada selliste sõidukite registrist kustutamist.

„Praegu ei saa sõiduautosid ja väikekaubikuid ilma lammutustõendita liiklusregistrist kustutada. Probleem on see juhul, kui sõiduk on hävinud või kadunud, sest alates 2027. aastast peab kõikide registris olevate peatatud kandega sõidukite eest tasuma mootorsõidukimaksu. Eelnõuga lahendame selle probleemi ehk edaspidi on võimalik kadunud sõidukeid registrist kustutada ka juhul, kui puudub lammutustõend – kuni 2025. aasta lõpuni saab seda teha tasuta,“ selgitas taristuminister Vladimir Svet. Alates 2026. aastast muutub kadunud sõidukite registrist kustutamine tasuliseks, seega tasub tegutseda aegsasti.

Omanikul alles oleva sõiduki registrist kustutamine on alati tasuta. Selleks tuleb sõiduk viia ametlikku lammutusse, kus väljastatakse nõuetekohane lammutustõend. Lammutustõendi alusel sõiduki registrist kustutamine on ja jääb lõivuvabaks ka edaspidi.

Tagasi üles