LEIVAPÄEV Kohvikus kaob käsitööleib eelroana kohe kõhtu

Copy
Leival on eestlaste toidulaual aukoht, kuid sageli unustame, et sellest saab valmistada ka maitsvaid roogi.
Leival on eestlaste toidulaual aukoht, kuid sageli unustame, et sellest saab valmistada ka maitsvaid roogi. Foto: Emmeliine kohvik/Facebook

Eesti toidukuu sündmuste raames korraldab Emmeliine toidutuba sel laupäeval 21. septembril Paides leivapäeva, kus kokad lasevad fantaasial lennata ning püüavad leiba erinevate toitude valmistamisel kasutada nii palju kui võimalik.

Kohviku perenaine Kadi Truus lubas, et leivast tehakse sel päeval nii soolast kui magusat toitu ning joogiks pakuvad nad ehtsat kodust leivakalja.

Truus märkis, et ega neil endilgi tule päris alati pähe leiba toitude sisse panna. Aga kui see meenub, teavad nad mitmeid suurepäraseid toite leivast. "Meie menüüs on olnud näiteks veiseliha leivaleemes. Leib on selline mõnus kastme paksendaja ning annab toidule erilise meki," sõnas ta.

Tagasi üles