Põllumajandusliku tegevusega alustava noore ettevõtja toetust taotleb üheksa noortalunikku

Copy
Traktor põllul. Pilt on illustratiivne.
Traktor põllul. Pilt on illustratiivne. Foto: Urmas Luik/Parnu Postimees

18. septembril lõppes PRIAs põllumajandusliku tegevusega alustava noore ettevõtja toetuse taotluste vastuvõtt. Taotluse esitas 124 noort ettevõtjat, kes taotlevad toetust kokku üle 12 miljoni euro.

PRIA arengutoetuste osakonna teenusejuht Katrin Märss ütleb, et käesolev taotlusvoor oli lõppeva programmperioodi noorte ettevõtja toetuse viimane voor ning oli väga populaarne. „Võib öelda, et isegi üle ootuste populaarne, arvestades, et äriplaanis kirjeldatud tegevused tuleb taotlejal ellu viia vähem kui aastaga ehk hiljemalt 30. septembriks 2025. Oleme rõõmsad, et maal juba on ja sinna on ka tulemas noori inimesi, kellele on maaelu oluline, ning neil on ka ideid, kuidas maaelu arendada. Oleme neile vajadusel toeks, kui toetusperioodil peaks küsimusi tekkima,“ lisab Katrin Märss.

Kõige enam ehk 17 taotlejat oli Võrumaalt, järgnesid Tartumaa (16) ja Viljandimaa (12). Järvamaal oli taotlejaid üheksa ning kambapeale soovivad nad toetust saada 900 000 eurot.

Toetuse maksimaalne suurus ühe taotleja kohta on 100 000 eurot Eesti maaelu arengukava (MAK) 2014–2020 programmperioodil kokku. Lõppenud taotlusvooru eelarve on 3 miljonit eurot.

Otsused toetuse määramise või mittemääramise kohta kinnitab PRIA hiljemalt 11.12.2024. Toetuse esimese osa (kuni 75% määratud toetusest) maksab PRIA välja 30 tööpäeva jooksul pärast taotluse rahuldamise otsuse tegemist. Teine osa makstakse kliendile kolme kuu jooksul pärast äriplaanis kavandatud kõigi tegevuste elluviimist ning nõuetekohaste dokumentide esitamist.

Tagasi üles