Päevakeskus korraldas jalgrattamatka

Copy
Foto: Järva vald

Eelmise nädala reedel pani üks vahva grupp helkurvestid selga ning suundus Järva-Jaanist Jalgsema poole.

Tegemist oli Järva-Jaani päevakeskuse traditsioonilise jalgrattamatkaga tutvumaks kodukandi radadega. Taolist matka on korraldatud juba 14 aastat ja 28 korda. Kokku saadakse kevaditi ja sügiseti. „Kõige rohkem on 30 inimest olnud, päris algusaastatel, siis kui olid ettevõtete külastused,“ sõnas matka korraldaja Ines Kurvits. Septembri rännakul trotsisid tuult ja vihma 11 vaprat jalgratturit. Sõideti umbes 20 km, vahepeal tehti väikeseid pause, et jutustada ja midagi hamba alla pista.

„Kulgeme, meil ei ole kiiret,“ sõnas Kurvits retke ühe peatuspunkti, Luuletaru juures. „Seal on lamineeritud kujul Hando Runneli luuletused,“ tutvustas Igor Neemre Luuletaru. Neemre andis vanale postkastile uue ilme. Joonistas sellele ilusad värvilised pildid peale, pani sisse Hando Runneli luule ja nii oligi Luuletaru sündinud.

„Me oleme nende aastatega Järva-Jaani ümbruses kõik läbi sõitnud,“ ütles Kurvits. Algusaastatel külastati erinevaid piirkonna ettevõtteid. Käidud on ka näiteks Norra allikatel, sinna liiguti bussiga. Bussi peale võeti ka rattad, et allikaradadel ringi rännata.

Tagasi üles