Anett Liisa Parts startis juunioride maailmameistrivõistlustel

Copy
Anett Liisa Parts rattaorienteerumise juunioride MMi lühirajal.
Anett Liisa Parts rattaorienteerumise juunioride MMi lühirajal. Foto: Kiril Panayotov

Rattaorienteerumise juunioride maailmameistrivõistlused toimusid tänavu Bulgaarias. Eesti koondisse kuulus MMil ka Järvamaa orienteerumisklubi JOKA neiu Anett Liisa Parts.

Orienteerumisklubi JOKA eestvedaja Paul Poopuu andis teada, et vanuse poolest veel noorteklassi kuuluv neiu kinnitas koha koondisse kevadisel noorte EMil, kus saavutas individuaalselt lühirajal üheksanda koha ja aitas teatesõidus Eesti juunioride naiskonna neljandaks.

Juunioride MMil oli kavas neli individuaalala ja teatevõistlus. Viimasel alal olid Eesti neidudel parimad lootused edu saavutada. Seekord Poopuu hinnangul kõik siiski päris parimal moel ei sujunud ja kokkuvõttes saavutas Eesti naiskond Marii-Isabel Allikberg, Sandra Arak ja Anett Liisa Parts viienda koha. Kuldmedalid võitis Rootsi, hõbemedalid soomlannad ja pronksile Prantsusmaa neiud.

Individuaaldistantsidel oli Anett Liisa Partsil eesmärgiks jõuda esikümnesse. Võistlussõidud näitasid, et ta oli selleks ka võimeline. „Paraku tabas teda lühiraja võistlusel suur ebaõnn. Poolel raja kuulus ta veel esikuuikusse, aga siis sõitis talle otsa bulgaarlanna, mille tagajärjel lõhkes Anetti rattal esirehv. Peale kukkumisest toibumist oli meie neiu sunnitud sõitma tühja esirehviga või siis jooksma raja lõpuosa kilomeetrid ratas käekõrval finišisse, mis kokkuvõttes andis talle suurt pettumust valmistava 17. koha,” sõnas Poopuu. „Ka sprindirajal näitasid vaheajad Anetti võimet sõita esikümnesse, ent kiiret otsustamist nõudval rajal lipsas sisse pea minuti jagu orienteerumisvigu ja tulemuseks taas 17. koht. Tavarajal jäi seekord vanemate konkurentidega võisteldes puudu sõiduvõimust, ent orienteerumise pool sujus ja lõpptulemuseks oli seekordne parim individuaalne tulemus 15. koht.”

Järgmisel aastal toimuvad rattaorienteerumise noorte- ja juunioride Euroopa meistrivõistlused Leedus ja MM Poolas.

Tagasi üles