Pühapäeval pääseb tõukerattaga tasuta sõitma

Copy
Bolti tõukerattad.
Bolti tõukerattad. Foto: Taavi Sepp

Pühapäeval tähistatakse ülemaailmset autovaba päeva ja sel puhul kutsub Bolt inimesi üles jätma isiklik sõiduauto koju ning kasutama alternatiivseid transpordivahendeid. Selleks puhuks on Bolti platvormil võimalik 22. septembril tasuta kasutada kokku 1000 tõukeratast 15 Eesti linnas.

Bolti tõukerataste suuna juhi Karl Apsoloni sõnul on tasuta elektriliste tõukerataste pakkumise eesmärk võimaldada inimestel proovida alternatiivi isiklikule autole. “Näeme, et elektriliste tõukerataste populaarsus kasvab pidevalt, kuna aina rohkem inimesi eelistab neid autodele ning kombineerib nende kasutamist sageli ka ühistranspordiga. Värske Bolti uuring näitas, et üle poole (56%) tõukerataste kasutajatest kasutab tõukse regulaarselt igapäevaseks liiklemiseks. Soovime autovabal päeval võimaldada veelgi enamatel inimestel tõukerattaid kui igapäevast liikumisvahendit proovida,” selgitas Apsolon.

Bolti rakenduses tuleb tõukeratta QR-koodi skanneerida ja õigete tõukerataste avamisel ootab kliente meeldiv üllatus, et sõidu eest osadel tõukeratastel tasuma ei pea. Kasutajad saavad ühe konkreetse tõukerattaga tasuta sõita kuni üks tund, kuid päeva jooksul on võimalus kasutada tasuta mitut tõukeratast. 1000 tasuta tõukeratast on jaotatud 15 linna vahel. Tasuta rattaid võib leida Tallinnas, Tartus, Jõhvis, Kohtla-Järvel, Narvas, Rakveres, Haapsalus, Võrus, Kuressaares, Pärnus, Keilas, Paides, Türil, Valgas ja Viljandis.

Tagasi üles