Võidukook sai valmis kogemata

Copy
Lisaks heale maitsele nägi konkursile esitatud kook kena välja. Kersti Kangurile oli see esimene kord, mil ta selle retsepti järgi kooki tegi. Võiduküpsetist ta ise maitsta ei saanudki.
Lisaks heale maitsele nägi konkursile esitatud kook kena välja. Kersti Kangurile oli see esimene kord, mil ta selle retsepti järgi kooki tegi. Võiduküpsetist ta ise maitsta ei saanudki. Foto: Türi vald

Vähene õunasaak on miski, mille üle tänavu vist ühelgi aiaomanikul pole põhjust kurta. Puud on õunte raskuse all lausa lookas. Kui aga eestlane kurta tahab, siis ta selleks ka põhjuse leiab: õunu on liiga palju ja mida nendega ometi peale hakata.

Kui omal isu täis söödud ja sõpradele tuttavatelegi jagatud, ent õunad ei paista puudelt ega puude alt otsa lõppevat, siis küpsetamisega sina peal olevad perenaised kasutavad võimalust neist midagi maitsvat valmistada.

Paar nädalat tagasi olnud Türi õunafestivalil oli juba traditsiooniline õunahoidiste ja õunamagustoitude konkurss, kus oli võimalik isesuguseid hoidiseid ja küpsetisi näha ja mekkida. Hea ja parema hulgast valisid hindajad välja selle kõige-kõigema maiustuse, milleks sel korral osutus Kersti Kanguri valmistatud õunakook.

Märksõnad

Tagasi üles