GALERII Muinsuskaitsepäevad tõid Paidesse nii ekskursiooni kui loengu

Copy

Muinsuskaitsepäevade raames kutsus Wittensteini tegevusmuuseum reedel koostöös Muinsuskaitseametiga ekskursioonile „Kohtumajast –valgeks koolimajaks – taas riigimajaks“.

Pärast ekskursiooni sai tegevusmuuseumis osaleda loeng-kohtumisel „Voorimehest – autoni – transpordiajalugu postkaartidel“, kus lektoriks oli René Viljat.

Wittensteini Tegevusmuuseum teadusjuht Ründo Mülts ütles, et huvi Paide riigimaja ja ajaloolise kreisivalitsuse hoone vastu oli suur. "Palju oli seltskonnas neid, kes "valges koolimajas" õppinud perioodil, mil seal tegutses algkool," sõnas ta. "Tutvusime põhjalikult endise kreisivalitsuse hoone ruumidega, kus nüüd tegutseb kohus ning tööruumid saanud ka muinsuskaitseamet. Suur rõõm, et Paide vanalinnas asuv hoone on nii kenas seisukorras ning pakub suurepärast töökeskkonda."

Mülts lisas, et Paide riigimaja on meie maakonna üks esinduslikumaid ja olulisemaid hooned. "Tegemist on ka Eesti mastaabis ainsa samatüübilise hoonega, mis täidab oma ehitamisaegset funktsiooni - riigimajaks olemist - seda ka pea 235 aastat peale tolleaegse kreisivalitsuse hoone valmimist."

Tagasi üles