Maal elamise päev viis Aravetele

Copy

Seekordne maal elamise päev viis Järva vallas Aravetele. 

Hommikul alustati päeva koogi ja kohviga. Järva vallavanem Toomas Tammik kõneles ettevõtlusest, kogukondadest, teedest, tuuleparkidest – kõigest, mis hetkel aktuaalne. Tantsudega esinesid Ruth Kaasiku juhendamisel emad lastega ja soliidsemas eas naised. Aravete koolimaja koridoris oli Rebase talu õunte näitus.

Avalikus varjumiskohas sai kohtuda Naiskodukaitsega, kes rääkis kriisivarudest. Mitmed nipid sobisid ka matkahuvilistele – näiteks, mis vahenditega vett puhastada. Varjumiskohta on soetatud mitmeid vahendeid projektitoetusest. Kangrumäe külakultuuri edendamise selts on andnud oma panuse turvalise Aravete kogukonna loomisesse. Turvalisusest kõneles ka päästekomando, kes tegi suitsu sukeldumist ja aja peale sai riietuda tuletõrjuja riietesse.

Koolimaja ees seisis üks eriline buss – raamatukogubuss Krõõt. Lisaks oli veel üks buss, millega sai tuuritada mööda Aravete piirkonda. Ringkäiku pakkusid ka Kalvi Kirspuu ja Kai Vähter, kes tutvustasid huvilistele Aravete tänavakunsti projekte. Ja neid on siin mitmeid! Värvitud aknad, seinamaalid, kunstiga ehitud bussipaviljon. Värsked maalid olid perearst Enn Sultsist ja spordimees Leo Matikainenist. Sai ka perearstikeskust uudistada ja vajadusel esmaabi ning spordirahvalgi oli palju tegemist. Avatud oli Järva valla spordikeskus, Aravete Jõujaam, Aravete Krossirada, kardirada. Sai tutvuda ka Pilve pere krossiprojektiga. Uudistada karikaid ning tutvuda motopoega. 9-aastane Kaisa Pilv ja 5-aastane Devon Pilv on erinevatel võistlustel olnud mitmel korral esikolmikus. Jõujaam tõi kohale Erik Orgu, kes kõneles tervislikust toitumisest. Seiklushimulistele pakkus noortekeskus seiklusmängu.

Mägise aiandis ehtisid aiamajade ja kasvuhoonete seinasid Piibe teatri etenduse „Vaikuse saar“ näitus. Võimas näitus oli ka Meie poe parklas. Aravete Agro tõi välja oma tehnika. Sai vaadata erinevaid kange ning kuulata lugusid, milleks mingi kang on ja kuidas masinat kasutatakse. Kõhutäite eest hoolitses Kaasiku kodukohvik, Kete kohvik ja Naiskodukaitse supikohvik. Avatud olid haridusasutused. Päev oli tegus ja tegemist jätkus kogu perele ja erinevate huvidega inimestele. Osales 469 inimest.

Tagasi üles