Väätsa mudilased osalesid suurel koristuspäeval

Copy
Foto: Erakogu

20. septembri pärastlõunal kogunesid Väätsa Lasteaia mudilased ja nende vanemad lasteaia hoovis, et ühiselt osaleda Maailmakoristuspäeval.

​Väätsa Lasteaed Paikäpp õpetaja Kersti Morel ütles, et  Väätsa lasteaia lapsed on harjunud oma kodukoha ümbrust korrastama, kuna selliseid tegevusi viiakse läbi igal aastal mitu korda. "Kevadeti osaletakse kõkutamisel, sügisel maailmakoristuspäeval ning lisaks korraldatakse ka talgupäev, kus lapsed ja nende vanemad aitavad lasteaia õueala korrastada ja õunapuid hooldada."

Sel aastal otsustati tavapärasele koristustööle lisada ka midagi uut – kaasati laste vanemad ja kodukoha prügist puhtaks tegemiseks tehti üleskutse ka kogukonnas. Maailmakoristustalgutel lõid kaasa kõigi nelja rühma lapsed koos vanematega. "Eks just vanemad ongi lastele kõige suuremaks eeskujuks ja keskkonnahoiu õpetatamine peakski algama kodust."

Morel lisas, et kogukonna kiituseks võib öelda, et aasta-aastalt on kogutud prügi hulk vähenenud, mis näitab, et ühine töö kannab vilja. Sellel aastal koguti kokku 23,5 kg erinevaid jäätmeid.

Märksõnad

Tagasi üles