Kohvimasinad ja kõige levinumad vead: kuidas neid vältida

Copy
Foto: Pexels

Paljud meist on kulutanud palju aega ja raha, et leida oma ideaalne kohvisüsteem. Kui oled tõeline parimate kohviseadmete austaja, siis oled võib-olla uurinud kõike, milline on parim kohviveski või kohvimasin, kuidas saada kõige värskemaid ube jne.

Kahjuks ei takista see alati asjadel valesti minemast. On olemas võimalus, et aja jooksul võib kohvimasin väsida ja sellega kaasnevad vead.

Õnneks on tavaliselt võimalik leida lahendus. Erinevad kohvimasinad on populaarsed ja paljudel on isegi YouTube õpetused, mis aitavad teil selgeks teha, kuidas filtrit vahetada või isegi masinat parandada.

Selles juhendis tahame keskenduda sellele, et loodetavasti te ei jõuaks sellesse faasi. Kui teil õnnestub oma kohvimasinad võimalikult heas seisukorras hoida, siis on suur tõenäosus, et see kestab palju kauem ja probleeme ei teki.

Uurige lähemalt, miks võib teie kohvimasin rikki minna ja kuidas neid vigu vältida.

Kohvimasin lekib

Tõenäoliselt on kõige tavalisem probleem, et kohvimasin lekib, ja sellel on mitu põhjust, miks see võib juhtuda. Tavaliselt hakkavad kohvimasinad lekkima, sest nad on kuskil ummistunud. Alustades lekke päritolust, proovige jälgida, kust vesi tegelikult tuleb. Võib juhtuda, et teil on vaja lihtsalt katlakivi eemaldada. Ummistused on tavalised, kui te ei tee korrapäraselt katlakivieemaldust, eriti „kareda veega“ piirkondades. Parim viis selle vältimiseks on filtri regulaarne vahetamine ja katlakivi eemaldamine.

Toide puudub

Elektroonika kiirkontroll võiks olla vajalik. Kas kohvimasin lülitub sisse? Kas see vajab veidi intensiivsemat hooldust? Pidage meeles, et vesi ja elekter ei sobi kokku. Me ei soovita muudatusi tegema hakata, kui te ei tea täpselt, mida teete.

Aur blokeeritud

Kui teil on piimavahustusotsik aurutamiseks, siis on see väga tavaline probleem. Ummistus tuleneb tavaliselt sellest, et piimavahustusotsikut ei ole pärast kasutamist korralikult puhastatud. Vaadake tootja juhiseid, kuid tavaliselt peaksite vaatama, et pärast igat kasutuskorda teeksite piimavahustusotsikule lühikese, järsu õhusurve, et seda puhastada ja veenduda, et seal ei ole jääke. Samuti tuleb piimavahustusotsikut regulaarselt puhastada, mida paljud inimesed unustavad teha.

Veski talitlushäire

Seda võib märgata ainult kohvi kergelt muutuva maitse järgi või siis kohvi välimuse järgi. Veskisse jäävad tihtipeale kohvijäägid kinni, mis takistavad mehhanismi korralikku toimimist. Aeg-ajalt tasub teha veskile tõeline süvapuhastus, mis võib tähendada, et see tuleb lahti võtta. Veskite terad tuleb mõnikord küll välja vahetada, kuid enamasti lõpetab veski jääkainete tõttu töö.

Foto: Pexels

Kohvi ei ekstraheeri korralikult

Kui kohvimasin ei ekstraheeri kohvi korralikult, siis on espresso maitse nõrk. Probleem on tavaliselt seotud kohvimasinas ja veevarustuses oleva survega. Kui teie masin võimaldab teil rõhku kontrollida, siis on see hea viis probleemi diagnoosimiseks.

Kui aga kohv ei ekstraheeri madala rõhu tõttu, saab seda tavaliselt vältida, kui hoolitseda korrapärase katlakivi eemaldamise eest ja hoida masinas olevad torud heas seisukorras.

Kohvi maitseb halvasti

See on väga lai probleem, mida paljud kohvimasinad teevad lõpuks. See ebaõnnestumine võib olla tingitud mitmest erinevast põhjusest. Ilma probleemi konkreetselt diagnoosimata on seda raske parandada, kuid mõne lihtsa hooldustoiminguga saate kindlasti vähendada tõenäosust, et kohvi kvaliteet aja jooksul halveneb.

● Ärge jätke kohvi liiga kauaks mahutisse. Paljudel masinatel on kohvi soojas hoidmise koht, seda on lihtne unustada ja jätta kohv hallitama.

● Puhastage regulaarselt kõiki komponente. Mõned neist on isegi nõudepesumasinas pestavad, nii et on väga vähe vabandusi, et seda mitte puhtana hoida.

● Vahetage filtrid vastavalt vajadusele. Teie kohvimasin nõuab, et vahetate regulaarselt filtrit või puhastate seda.

● Puhastage veejäätmeid vastavalt tootja soovitusele. Enamik kohvimasinaid ütleb teile, kuidas regulaarselt hooldustöid teha. Mõned võivad kestma jääda kuni 5000 keetmist, enne kui nad vajavad katlakivi eemaldamist.

● Vajaduse korral filtreerige kõigepealt vesi. Eriti kareda veega piirkondades võib siis olla hea mõte filtreerida vesi enne, kui seda masinas üldse kasutatakse.

Regulaarne hooldus on pikaealisuse võti

Lihtne tõde on see, et regulaarselt hooldatud kohvimasinad kestavad kauem ja neil on vähem rikkeid. Kohvimasin vajab hooldust ja pole vaja teeselda, et see on lõbus. See on midagi, mida te peate tegema, kui soovite hoida oma masinat parimas võimalikus seisukorras ja vähendada rikete ja purunemiste esinemise tõenäosust. Järgige kindlasti ülaltoodud nõuandeid ja hoidke oma masinal hoolikalt silma peal.

Copy
Tagasi üles