Muusikapäev Ambla Paulsenite radadel

Copy
Ambla kiriku sisevaade.
Ambla kiriku sisevaade. Foto: Eva Klaas

2. oktoobril möödub 220 aastat legendaarse Ambla pastori ja rahvusliku liikumise tegelase Alexander Lepold Paulseni (1804–1877) sünnist.

Käesoleval aastal möödus 145 aastat tema lapselapsest muusikapedagoogi, viiuldaja ja eesti rahvusliku viiulikoolkonna rajaja Johannes Paulseni (1879–1945) sünnist. Meie kultuuriloos oluliste teemade ja inimeste mälestuse hoidmiseks ning nooremale põlvkonnale edasiandmiseks toimub rahvusvahelisel muusikapäeval, 1. oktoobril (teisipäeval) Ambla kirikus Paulsenite perekonnale pühendatud kultuuriloopäev.

12.00 mälestushetk Alexander Leopold Paulseni kalmul Ambla kirikuaias

12.15 kontsert Ambla kirikus

Esinevad Koeru Muusikakooli õpilased ja viiuldaja Marie Helen Aavakivi mängib Paulseni viiulil, mille Paulseni järeltulijad hiljuti kinkisid Eesti Muusika- ja Teatriakadeemiale.

Kõnelevad Ründo Mülts (Ajakeskus Wittenstein/Järvamaa muuseumi teadusjuht), Riina Roose (Tallinna Linnateatri muusikajuht) ja Niina Murdvee (Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia ning Tallinna Muusika- ja Balletikooli viiuliõppejõud). Niina Murdvee isa Vladimir Alumäe oli Johannes Paulseni õpilane.

Kultuuriloopäeva lõpus on kaetud kohvilaud ning toimub jalutuskäik Ambla kalmistul Ambla koguduse õpetaja Tõnu Linnasmäe juhendamisel.

Paidest väljub Amblas toimuvale kultuuriloopäevale eribuss. Buss sõidab Wittensteini tegevusmuuseumi juurest Paides (Tallinna tn 9 ja 11) välja kell 11.00. Bussikoha broneerimine telefonil 56682165.

Tagasi üles