VEEL JÕUAD OSALEDA Soolevähi sõeluuringu vastu on Järvamaal suur huvi

Copy
Foto: Tervisekassa

Eestis on juba aastaid korraldatud sõeluuringut soolevähi ennetamiseks ja varaseks avastamiseks. Tänavu on uuringu vastu erakordselt suur huvi ning Järvamaal on seni soolevähi sõeluuringust osa võtnud 51% kutsututest.

“Kiidan kõiki tublisid Järvamaa elanikke, kes on juba soolevähi sõeluuringul osalenud ning soovitan ka kõigil teistel kutsututel seda esimesel võimalusel teha. Uuringul osalemine on enamikel juhtudel hea viis saada meelerahu, et tervisega on kõik korras,” sõnas Tervisekassa sõeluuringute teenusejuht Maria Suurna.

Soolevähk on aina sagedamini esinev haigus, mida diagnoositakse Eestis igal aastal ligi 1000 inimesel. Tervise Arengu Instituudi vähi sõeluuringute registri andmed näitavad, et sõeluuringu käigus leitakse pigem üles vähieelsed muutused – ligi igal 70. sõeluuringul osalejal avastati vähieelsed muutused, mida ravides õnnestub vähki haigestumist vältida. Samas vähk avastatakse vaid ligi igal 540. osalejal. Sõeluuringu väliselt avastatud vähijuhud on aga tihti juba kaugele arenenud, mistõttu rõhutab Tervisekassa regulaarselt sõeluuringul osalemise olulisust.

Tagasi üles