ETTEVAATUST LIIKLUSES Sügis toob metsloomad teele

Copy
22SEPTEMBER2015, Lääne-Virumaa,PALMSE
PÕDER

Fotol: ULUK, METSLOOM, PÕDER SÕIDUTEEL, AUTOTEEL, LOOMAD TEEL
22SEPTEMBER2015, Lääne-Virumaa,PALMSE PÕDER Fotol: ULUK, METSLOOM, PÕDER SÕIDUTEEL, AUTOTEEL, LOOMAD TEEL Foto: Marianne Loorents

Alanud sügis on toonud kaasa metsloomade suurema aktiivsuse, mistõttu võib neid maanteedel kohata tavalisest rohkem. Seetõttu on sõidukijuhtidel hämaras liigeldes oluline olla eriti ettevaatlik.

Eriti tähelepanelik tasub olla liiklusmärgi „Metsloomad teel!“ piirkonnas, sest seal ületavad metsloomad sagedamini teed. Samuti tasub valvsaks jääda metsatukkade vahel ja põldude lähedal. Hämaral ajal, eriti päikesetõusu eel ja -loojangu järel, on metsloomade liikumisaktiivsus loomupäraselt suurem. Loomade aktiivsust on suurendanud ka alanud jahihooaeg ning jooksuaeg.

„Aktiivsel liikumisperioodil sagenevad olukorrad, kus ulukid satuvad tavapärasest enam teedele ning on suurem oht auto ja metslooma kokkupõrkeks, seega peame liiklejatena eriti hoolsad olema ja teele lähenevaid metsloomi märkama. Samuti tuleb meeles pidada, et kui üks metsloom ületab teed, võivad talle järgneda ka teised,“ ütles Transpordiameti keskkonnakorralduse üksuse juhataja Villu Lükk.

Tagasi üles