Toidusalu istutusala loomine sai alguse

Copy
Foto: Merle Rüütel

Ilmselt on nii mõnigi tähelepanelik silm märganud, et Murumoori mängupargi kõrval oleval platsil käib usin töö. Kohale tulnud auto kallutab koormatäite kaupa „käärinud“ lehti maapinnale, mida Türi Halduse töötajad nobedate näppudega hoolikalt laiali ajavad.

Türi Põhikooli toidusalu projekti eestvedaja, permakultuuri kujundaja ja koolitaja Marian Nummerti sõnul on käimas ettevalmistused tulevase toidusalu istutusalade loomiseks. „Selle asemel, et viia lehed raha eest Väätsa Prügilasse, on Türi Haldus kahe aasta jooksul neid kogunud ja hoidnud, et neist saaks toidusalule sobiv kasvupinnas,“ selgitas Nummert ja lias, et järgmise aasta kevadel, kui lehekõdu on ilusti alla vajunud, on hea alustada ka istutusprotsessiga.

Projekti toetavad nii kohalik omavalitsus kui ka kogukond, ning LEADER meetmest saadud rahastus võimaldab alustada taristu projekteerimist juba 2024. aasta sügisel, eesmärgiga lõpetada ehitustööd 2026. aastaks.

Türi Põhikooli toidusalu projekt on osa suuremast kaasava aia ideest ning mõeldud rohkemaks kui lihtsalt õppepaigaks - selle eesmärgiks on pakkuma võimalusi kõigile, olenemata vanusest, et avastada ja õppida, luues keskkonda, mis toetab jätkusuutlikku ja loodusega kooskõlas toimimist.

Tagasi üles