Loomakaitseselts on hädas Käru kassikolooniaga

Copy
Käru kassikolooniast on mõned kassipojad juba päästetud.
Käru kassikolooniast on mõned kassipojad juba päästetud. Foto: Eesti Loomakaitse Selts

Eesti loomakaitse selts on asunud koguma annetusi, et likvideerida Käru kassikolooniat. Seltsi teatel elavad Käru alevikus tänavakassid, keda toidavad kohalikud vanatädikesed. Kasside arvukus on kontrolli alt väljunud ning koloonia paljuneb jõudsalt.

Seltsi hinnangul on kohalikud kassid haiged, steriliseerimata ja kastreerimata.

"Kahjuks on annetuste summad märkimisväärselt vähenenud, mis tähendab, et loomade aibistamine on muutunud väga keeruliseks. Kuid keerulised ajad ühiskonnas toovad paratamatult kaasa ka rohkem abivajajaid neljakäpaliste hulgas, kuna inimesed ei tule enam loomade pidamisega toime," kirjutab selts oma Facebooki lehel.

Kohalikul vabatahtlikul on õnnestunud kätte saada kaks kassipoega, kes on tänaseks steriliseeritud ja saanud herpese vastu ravi. Lisaks viibib üks kass hoiukodus. Mitmed kassid jäid aga endiselt abi ootama.

Kohalik omavalitsus, Türi vald on loomakaitseseltsi sõnul probleemist teadlik, kuid neil on leping varjupaigaga, kuhu elanikud ei soovi loomi saata.

"Me väga loodame, et saame kassidele vajalikku abi pakkuda, kuid selleks vajame ka teie toetust. Palun aita meil Käru kassikolooniat kassid päästa," seisab üleskutses.

Annetada saab siin.

Tagasi üles