Liiklusavarii, mis lõpetas võistlemise, aga õpetas võitlema

Copy
Mälestuste labürindis on hulga keerulisem orienteeruda kui näiteks maisipõllul. Aga kui niidiots on peos, leidub igast kohast väljapääs. Maili Antons keset Aravete maisipõlludžunglit.
Mälestuste labürindis on hulga keerulisem orienteeruda kui näiteks maisipõllul. Aga kui niidiots on peos, leidub igast kohast väljapääs. Maili Antons keset Aravete maisipõlludžunglit. Foto: Dmitri Kotjuh

Kui Põhja-Järva kooli Aravete õppekoha sotsiaalpedagoog ja õpetaja, kogenud kestvussportlane ja naiskodukaitsja Maili Antons kevadel ratastooli jäi, tekitas see paljudes hämmeldust ja ärevust. «Mis temaga ometi juhtunud on?» võis nii mõnigi endamisi küsida.

Maili, kes töötab igapäevaelus noorte inimeste aitamise ja nõustamisega, sattus eelmisel kevadel ise aidatava rolli, kui tegi läbi ränga liiklusõnnetuse ning vajas taastumiseks nii teiste tuge kui ka iseenda tahtejõudu ja optimismi. Eluaeg kõvasti sporti teinud Maili jäi ajutiselt ratastooli ja tema paremat labakätt ähvardas liikumatuks jäämine.

Kuigi paranemise prognoos polnud just optimistlik, keeldus Maili seda uskumast, pühendus nii füüsilisele kui ka psühholoogilisele taastumisele ning alates sellest õppeaastast on ta tagasi koolis tööl, omil jalgel ja käsigi käib hästi.

Tagasi üles