Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Kui Põhja-Järva kooli Aravete õppekoha sotsiaalpedagoog ja õpetaja, kogenud kestvussportlane ja naiskodukaitsja Maili Antons kevadel ratastooli jäi, tekitas see paljudes hämmeldust ja ärevust. «Mis temaga ometi juhtunud on?» võis nii mõnigi endamisi küsida. Maili, kes töötab igapäevaelus noorte inimeste aitamise ja nõustamisega, sattus eelmisel kevadel ise aidatava rolli, kui tegi läbi ränga liiklusõnnetuse ning vajas taastumiseks nii teiste tuge kui ka iseenda tahtejõudu ja optimismi. Eluaeg kõvasti sporti teinud Maili jäi ajutiselt ratastooli ja tema paremat labakätt ähvardas liikumatuks jäämine. Kuigi paranemise prognoos polnud just optimistlik, keeldus Maili seda uskumast, pühendus nii füüsilisele kui ka psühholoogilisele taastumisele ning alates sellest õppeaastast on ta tagasi koolis tööl, omil jalgel ja käsigi käib hästi.

* Neljapäeval olnud istungil valis Türi vallavolikogu esitatud kandidaatide hulgast valla aukodanikuks kergejõustikutreenerid Leonhard Soomi ja Veiko Valangu. Et Veiko Valang on Türi vallavolikogu liige, sai ta kolleegidelt kohe õnnitlused vastu võtta. Teine vastne aukodanik oli ajal, mil volikogu esimees talle helistas ja õnnesoove edastada tahtis, loomulikult treeningul ja õnnitluskõne jäi vähemalt esialgu vastuseta.

* Paide Vee tänava apteegimaja on saanud avaliku enampakkumise teel uue omaniku. Et hoone soovijaid oli rohkem kui üks, teenib linn Vee 3 hoone ja Vee T3 transpordimaa müügiga alghinnast isegi veidi suurema summa.

* Paide linnameeskond lööb oktoobri alguses käed tulevase staadionimaja ehitajaga. Sportlasi ja publikut teenindav hoone ja parkla rajatakse kunstmuruväljaku ja jalgpallihalli vahele. Hoone peaks valmima hiljemalt veebruari lõpuks.

* Kuu keskel Läänemaal olnud Lux Expressi konkursi «Parim bussijuht 2024» finaalis selgusid parimatest parimad bussijuhid. Järvamaalt pärit bussijuhtidest sai Mehis Kasemaa teenindusoskuse kategoorias teise koha ja Arvi Mikola sõiduosavuses samuti teise koha. Esikahekümne hulka ja Kiltsis peetud finaali jõudis ainsa naisbussijuhina Järvamaal elav Marja-Liisa Kasemaa­.

* Eelmisel nädalavahetusel käis viis Järvamaa laululast Pärnus rahvusvahelisel lauluvõistlusel Golder Rose, kust naasid sületäie karikatega. Järvamaad esindasid Paide laululapsed Tikva, Saloome ja Ariel Tikerpalu, keda juhendavad Paide Hillar Hanssoo muusikaõpetaja Piret Järvet ja tüdrukute ema Mari Tikerpalu. Järva vallast osalesid Kiira-Marii Sirila ja Lenna Ojamets, keda juhendab muusikaõpetaja Liana Kullasepp.

* Sel nädalal olid Imavere koolis viiendad olümpia­mängud, kus lasteaia, kooli ja nende sõprade võistkonnad panid oma kiiruse, osavuse ja nutikuse proovile üheksal alal. Olümpiamängude korraldaja Taiga Laur ütles, et koolil on olnud tava korraldada kooliaasta alguse liikumisnädalal olümpiamänge ja teha seda nii, nagu see päriselt käib. «Mängud algavad piduliku paraadrongkäiguga, õpilastel on maade sildid, keda nad esindavad, igaühel omad lipukandjad ja kaasas maskotid. Tseremoonial on aukohal olümpialipp ja Imavere kooli lipp,» selgitas ta.

Märksõnad

Tagasi üles