Tulid ja võitsid

Marika Rajamäe
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timo Mäeotsa seatud «Foxxo Grucsioso» ja Aivar Joonase «Vee ja soola saaga» tõid Paide ÜG Unistajatele (vasakult Karl Tipp, Kauro Tafitšuk, Fred Lausvee ja Timo Mäeots) üle-eestiliselt kvartettide konkursilt kuningliku neliku tiitli.
Timo Mäeotsa seatud «Foxxo Grucsioso» ja Aivar Joonase «Vee ja soola saaga» tõid Paide ÜG Unistajatele (vasakult Karl Tipp, Kauro Tafitšuk, Fred Lausvee ja Timo Mäeots) üle-eestiliselt kvartettide konkursilt kuningliku neliku tiitli. Foto: Erakogu

Üle-eestilisel kvartettide konkursil «Kuninglik nelik» jättis peaauhinna koju Paide ühisgümnaasiumi vokaalkvartett Unistajad, kes näitas laval muusikalist iseseisvust.

Eelmisel kevadel Paide linna 720. aasta juubeliga seoses algatatud konkurss tõi laupäeval Paidesse  15 musikaalset nelikut Rakverest, Tartust, Viljandist, Võrust, Pärnust, Saaremaalt, Raplast, Tallinnast ja Järvamaalt.
«Tänavune, teine konkurss oli suisa võimatult laiapõhjaline, osalesid nii noored kui täiskasvanud, nii lauljad kui pillimängijad,» tunnistas üks korraldajatest, Paide kultuurikeskuse kunstiline juht Tiia Tamm.
Juhendi järgi oli määrav tingimus kollektiivi neljaliikmelisus ja naturaalne esitus (a capella ja naturaalpillid). Boonuseid andsid omalooming ja teemakandja – Jüriöö ülestõus.
Tamme meelest oli žüriil raske. «Meeleldi oleksid nad kõiki premeerinud, aga konkurss on konkurss. Selline sai sedakorda žürii otsus: grand prix Paide ühisgümnaasiumi kvartetile Unistajad – uskumatu, aga tõsi, meie linna noormehed edestasid peaaegu proffe!»
 

KUNINGLIK NELIK

• Grand prix ja kuningliku kvarteti tiitel, parim vokaalansambel – Paide ÜG Unistajad.
• Väike grand prix – Viljandi muusikakooli noorte klarneti­kvartett.
• Noorimate liikmetega (15a) täiskasvanute kvarteti eripreemia – Paide muusikakooli saksofonikvartett.
• Musikaalse esituse eripreemia – Järvamaa noorte vokaalansambel Nagu Päris ABBA.
• Lisaks jagas žürii veel üheksa eripreemiat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles