Järvamaa kultuuri nõukoja õppepäev viis Raplamaale

Copy
Foto: Eva Linno

Maakonna kultuuritöötajate õppekäikudel on pikk traditsioon, kus on külastatud mitmeid maakondi ja erinevaid kultuuriasutusi.

 

SA Järvamaa kultuurikoordinaator Eva Linno andis teada, et 30. septembril külastas Järvamaa kultuuri nõukoda Raplamaad. Väljasõidu kava koostasid Eesti Rahvakultuuri Keskuse maakondlikud spetsialistid Anne Ummalas ja Külliki Aasa ning sõitu organiseeris kultuurinõukoda. Nõkotta on kaasatud Järvamaa omavalitsuste kultuuritöötajad ning maakonna raamatukogude ja muuseumide esindajad.

Väljasõidul tutvuti MTÜ Rabav Raplamaa tegemistega, mis on Raplamaa tootjaid liitev ühendus, kes on ühinenud "Rabav Raplamaa" kaubamärgi alla. Tutvuti Rapla Keskraamatukogu ja Raplamaa Mälukeskusega ning Rapla kultuurikeskusega.

Märjamaa valla rahvamaja tegevust tutvustas kultuuritöö korraldaja Ene Klaus ning Märjamaa valla kultuurielu korraldust kultuurispetsialist Heli Lints ja vallavanem Triin Matsalu. Märjamaa Wäega Pärimusmaja näitas innustunult ja lõõtsamänguga Eve Burmeister.

Viimase kohana põigati läbi Raplamaal asuvast Kabala mõisast, mille salasopid olid täis üllatusi - kaunid seinamaalingud, raamatukogu ning maali- ja keraamikatöökoda.

Tagasi üles