Rattaralli virtuaalsõidud paelusid hulka inimesi

Copy
Türi rattaklubi rattaralli virtuaalsõitudel sai osaleda ka ühissõitude kaudu.
Türi rattaklubi rattaralli virtuaalsõitudel sai osaleda ka ühissõitude kaudu. Foto: Türi Rattaklubi/facebook

Türi rattaklubi korraldusel sel aastal esmakordselt kavas olnud uudne võistlusformaat virtuaalsõitude näol tõi Türi valla teedele kahe distantsi peale kokku 210 jalgratturit.

Virtuaalsõitude korraldaja Tauri Must Türi rattaklubist sõnas, et luureandmete põhjal on alust arvata, et tegelik distantside läbijate hulk oli veelgi suurem, aga kõik osalejad oma tulemusi korraldajale ei edastanud. S”ee valmistab meile ainult suurt rõõmu, et inimesed käisid sõitmas ja tundsid huvi, kuidas tähistatud rajad kulgevad,” avaldas ta. „Nii mõnigi kohalik mainis, et pole varem teatud teedel sõitnud või piirkondi külastanud.”

Nii rattaralli põhi- kui ka matkasõit koosnesid mõlemad viiest etapist. Üks etapp kestis umbes kuu aega. Võistlejal oli selle aja jooksul võimalik ühte etappi läbida piiramatu arv kordi edastades oma parima tulemuse korraldajale. Paljud sõitjad seda võimalust ka kasutasid.

Must sõnas, et rattaralli kaks esimest etappi kulgesid puhtalt asfaltteedel. „Viimased kolm olid aga segud asfalti, kruusa ja metsateedest, mis meenutasid rohkem klassikalist maratoni või tänapäeval populaarseid „graveli“ sõite,” selgitas ta.

Põhisõidu viis distantsi kokku moodustasid 284,8km. 118 võistlejat läbis kokku 6548,5km, kusjuures tegelik number võib olla mitu korda suurem, sest tulemustesse läks kirja ainult parim aeg. Mõnda etappi õnnestus läbida isegi neli korda.

Põhisõidu meeste absoluutarvestuses kogusid enim punkte Mart Laaniste, Tauri Must ja Aivar Lagenõmm ning naiste arvestuses Tene Must, Kristiina Vaks ja Liivi Roosileht.

Matkasõidu kogudistants oli 103,6km. 92 sõitjat läbisid lühematel marsruutidel kokku 1861km. „Hea meel oli rajal kohata terveid perekondi ratastel ilusaid ilmasid nautimas,” sõnas Tauri Musta.

Matkadistantsil kogusid meestest kõige rohkem punkte Tauri Must, Martin Kaschan ja Stanislav Kotsulim ja naistest Kristiina Vaks, Maive Leif ja Merje Veeberg.

Järgmisel hooajal plaanivad Türi rattaklubi inimesed korraldada uued virtuaalsõidud. Etappide arv ja marsruut võivad muutuda, aga kahjuks teede osas korraldajatel väga palju valikuvariante ei ole. „Küll aga saame ringi näitaks teistpidi käima panna,” avaldas Must. (JT)

Tagasi üles