Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Teisipäeva keskpäeval paistis päike, kuid sooja oli kõigest üheksa kraadi. Börsil oli elektrihind üheksa senti kilovatt-tunnist. Imaveres päikesepargi avamisel teatas Eveconi juht Karl Kull, et need on elektri tootmiseks väga head tingimused. Imaverre rajatud päikesepargi võimsus on 15,5 megavatti. Kull selgitas, et sellest energiakogusest jätkub 2500 majapidamise elektrivarustuseks. Päikesepaistelisel ajal on võimalik selle elektrikogusega panna korraga tööle 15 000 veekeedukannu.

* Üle 35 aasta piimatootmis­ettevõtet Metstaguse Agro juhtinud Teet Kallakmaa müüb oma osakud ära ja väljub põllumajandusest.

* Piret Eensoo ja Maarika Männil keskkonnaametist tutvustasid esmaspäeval Wittensteini tegevus­muuseumis Paide õpilastele seeni looduslähedase näituse abil ning viisid läbi programmi «Seente mitmekesisus ja tähtsus». Ettepanek näituseks tuli muuseumilt ja keskkonnaameti töötajad hakkasid mõttest kinni, sest sügis on just õige aeg teha seentemaailmaga tutvust. Maarika Männil ütles, et suurema osa aastast inimesed seeni ei näe, sest need on lihtsalt maapõues oma niidistikus peidus. «Alles suve teine pool ja sügis on aeg, kus me saame nende mitmekesisusest ja liigirikkusest aimu,» lausus ta.

* Järva vallavolikogu otsustas liita kõik kultuurimajad ühisasutuseks ning selle tulemusel alustab uuest aastast tegevust Järva valla kultuurikeskus. Varem on samamoodi liidetud raamatukogud, noortekeskused ja spordiasutused. Uue kultuurikeskuse juht selgub avaliku konkursiga.

* Paide linn tähistas esmaspäeval oma 733. aastapäeva. Nagu eelmistel aastatel, kogunesid keskpäeval lasteaedade mudilased ja kooliõpilased keskväljakule südameketti moodustama. Kõik noored linlased said maiustada kringliga. Aastapäeva tähistamine jätkus õhtul kontsertaktusega Paide muusika- ja teatrimajas, kus anti kätte linna tunnustused.

* Eelmisel laupäeval oli Roosna-Allikul juba 19. korda kuulus matkamäng, mis kuuldavasti teeb silmad ette nii mõnelegi sama laadi üritusele. Põnev matk pani proovile osalejate vastupidavuse, leidlikkuse ja teadmised, kuidas looduses väheste ja käepäraste vahenditega toime tulla.

Märksõnad

Tagasi üles