Tänavune õunarohke sügis annab hea võimaluse kodused ubinad tallele panna ning nautida neid jõuludeni või õigesti toimides isegi kevadeni. Järva Teataja uuris Rebase õunakasvatustalu perenaiselt Piia Tiigemäelt, milliste nippidega õunu võimalikult kaua värskena säilitada.
Tellijale
Usin säilitaja võib jõuludeni kodumaiseid õunu süüa
Piia ja Meelis Tiigemäe kogemused õunte ületalve säilitamisel põhinevad isiklikel kogemustel, mida nad on aastatepikkuse õunakasvatuse käigus kogunud. «Tõsi, tavainimesed ei saa päris selliseid tingimusi, nagu meil kodus, järele teha. Meie oleme eelmise hooaja õuntega ka järgmise saagini välja venitanud,» ütles Piia Tiigemäe. «Aga kui esmased ja olulisemad nõuded õunte hoiustamiseks on täidetud, on juba ka hästi ning jõuludeni peaks siis kindasti välja vedama.»