Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Tänavu möödub ansambli Paradoks sünnist 45 aastat. See 1979. aastal alustanud Paide noortebänd saavutas 80-ndatel suurt edu ning tõi tantsu- ja kontserdisaalidesse sadu fänne, et rokkida kaasa «Ära möödu must lähedalt» surematutele kitarririffidele ja imetleda meeste kadestamisväärset look’i oma nahkade, neetide ja soengutega. Sel laupäeval tulevad Paradoksi mehed taas üheks õhtuks kokku, et tähistada tehtut ja saavutatut ning kinkida fännidele – kuid vahest ka iseendale – veel üks kontserdielamus. Täies koosseisus pole Paradoksi aga enam kunagi võimalik laval näha, sest lahkunud on nii trummar Kuldar Eller, kitarrist Jaan Reim kui ka solist Peeter Kirss. Alles jäänud liikmed Andrus Särev ja Enno Rõõs lubasid kord «poiste» haudade juures, et teevad veel ühe mürtsu ning nüüd nad oma lubaduse täidavadki. Kuigi lahkunud muusikuid lihast ja luust laval enam ei näe, on nad kohal videote ja fotodena. Tühje kohti laval täidavad paradokslaste muusikutest pojad ja nende bändikaaslased. Kontserdi eestvedaja, Paradoksi klahvimees Enno Rõõs ütleb, et kuigi klaverit või süntesaatorit mängib ta praegu väga harva, peamiselt ainult jõulude ajal, pole üle pika aja taas lavale minna väga suur eneseületus. «Eks proovi peame ikka tegema, aga kõik partiid on enam-vähem lihasmälus olemas,» lausub ta.

* Reedel avati pidulikult Paide kohtu- ja riigimaja. Avalikke teenuseid pakuvad selles 15 asutust, kes varem asusid viiel eri pinnal kogu linnas. Renoveeritud ajaloolises hoones on uuendatud ruumi­planeeringut ja tehnovõrke, parandatud sisekliimat ja ligipääsetavust nii majas sees kui ka väljas. Samuti on hoone juurde loodud parkimisvõimalused. «On hea meel, et riigi investeeringute toel on väärikas hoone saanud uue hingamise, töötajad kvaliteetse töökeskkonna ja Paide inimesed võimaluse mugavalt ühes kohas asju ajada. Riigimajja saavad koonduda riigi eri teenusepakkujad,» sõnas rahandusminister Jürgen Ligi.

* Üle-eelmisel neljapäeval olnud istungil valis Türi vallavolikogu valla tänavusteks aukodanikeks treenerid Leonhard Soomi ja Veiko Valangu. Valla kõrgeima autasu peaksid nad kätte saama 22. oktoobril Türi kultuurikeskuses peetaval valla sünnipäevapeol. Möödunud reedel ilmunud Türi Rahvalehes andis Leonhard Soom teada, et tema ei tule aukodaniku tiitlit vastu võtma, põhjendades seda sellega, et teiseks aukodanikuks on valitud Veiko Valang.

* Alanud sügis on toonud kaasa metsloomade suurema aktiivsuse, mistõttu võib neid maanteedel kohata tavalisest rohkem. Seetõttu on sõidukijuhtidel hämaras liigeldes oluline olla eriti ettevaatlik. Eriti tähelepanelik tasub olla liiklusmärgi «Metsloomad teel!» piirkonnas, sest seal ületavad metsloomad sagedamini teed. Samuti tasub valvsaks jääda metsatukkade vahel ja põldude lähedal. Hämaral ajal, eriti päikesetõusu eel ja -loojangu järel, on metsloomade liikumisaktiivsus loomupäraselt suurem. Loomade aktiivsust on suurendanud ka alanud jahihooaeg ja jooksuaeg. «Aktiivsel liikumisperioodil sagenevad olukorrad, kus ulukid satuvad tavapärasest enam teedele ning on suurem oht auto ja metslooma kokkupõrkeks, seega peame liiklejatena eriti hoolsad olema ja teele lähenevaid metsloomi märkama,» ütles transpordiameti keskkonnakorralduse üksuse juhataja Villu Lükk.

* Mai alguses Käravete jooksuga startinud ning eelmisel nädalal Türi tehisjärve mõõduvõtul lõpu saanud kuues Järvamaa järvede jooksude sari on korraldajate sõnul siiani toimunud traditsioonilise spordivõistluse rütmis. Muutunud aeg võib aga vajada teistsuguseid mõõduvõtte.

Märksõnad

Tagasi üles