Verston valmistub rahvusvahelistele turgudele sisenemiseks

Copy
​Verston grupi juhatus: Jarmo Liiver, Veiko Veskimäe, Erkko Saluste, Jüri Tamm.
​Verston grupi juhatus: Jarmo Liiver, Veiko Veskimäe, Erkko Saluste, Jüri Tamm. Foto: Verston

Verstoni välisturgudele laienemise ettevalmistamiseks korrastati ettevõtte struktuuri ja loodi Verston Grupp. Alates 7. oktoobrist 2024 kannab Verston Holding OÜ ärinime Verston Group OÜ.

Ettevõtte juhi Veiko Veskimäe sõnul peab taristu ehituse ja korrashoiu sektor järgmise kümne aastaga muutuma oluliselt rohelisemaks, pakkudes samal ajal kasutajale mitmekesisemaid võimalusi ja suuremat väärtust. Nõudlus puhtama ja jätkusuutlikuma elukeskkonna ning multimodaalse taristu järele üha kasvab. “Ühelt poolt survestavad meid Euroopa Liidu kliimapoliitika ja kestliku arengu eesmärgid, teisalt suurenevad inimeste ja kogukondade ootused,” ütles Veskimäe.

Tema sõnul saavad need muutused toimuda peamiselt läbi automatiseerimise, digitaliseerimise, taastuvenergiale ülemineku ja materjalide taaskasutuse. „Peame mõtlema ambitsioonikamalt ka selles osas, millist taristut me üldse planeerime ja vajame. Seni on taristusektoris selle nimel väga vähe ära tehtud. Näeme siin võimalusi kasvamiseks ja oleme valmis võtma vastutuse,” selgitas Veskimäe.

Verston soovib olla taristuvaldkonna uuenduste ja arengute eestvedaja Euroopas. “Oleme seadnud kümne aasta plaanis ambitsioonika eesmärgi kasvada 1 miljardi eurose käibega Euroopa juhtivaks jätkusuutliku ja multimodaalse taristu rajajaks ja hooldajaks.”

Veskimäe sõnul on Verstoni areng ja kasv seni toimunud nii orgaaniliselt kui ka omandamiste kaudu – seni suurim ostutehing tehti 2021. aastal, kui Verston erastas riigile kuulunud korrashoiuettevõtte, aktsiaseltsi Eesti Teed. „Kuna ka järgmise perioodi strateegia näeb lisaks orgaanilisele kasvule ette laienemist läbi omandamiste ja ühinemiste, plaanime kasvu toetamiseks kaasata lisakapitali. Pikemas plaanis kaalume ka võimalust börsile minna,“ lisas Verstoni juht.

Verston Grupi juhatusse valiti uus liige Jüri Tamm, kes on pikaaegse rahvusvahelise ärijuhtimise kogemusega taristusektoris. Jüri Tamm hakkab koos Veiko Veskimäega täitma kaastegevjuhi ehk co-CEO rolli.

“Eestis on co-CEO juhtimisvorm veel unikaalne, kuid rahvusvahelisel turul juba laiemalt praktiseeritav, eeskätt kiire kasvuga ettevõtetes,” rääkis Veskimäe. “Co-CEO plussiks on see, et ettevõttel on ühe juhi asemel kaks teineteist täiendavate kompetentsidega juhti, mis võimaldab ja toetab kiiret arengut ja kasvu,” lisas ta.

Verston Grupi juhatusse kuuluvad lisaks Veiko Veskimäele ja Jüri Tammele ka Erkko Saluste ja Jarmo Liiver. Verston gruppi kuuluv Verston OÜ kannab alates 1. oktoobrist ärinime Verston Eesti OÜ.

Verston grupi põhitegevus on teede ehitamine ja korrashoid, mida toetavad uued tehnoloogiad. Lähiaastatel lisanduvad portfelli ka digitaalsed tooted. „Verstonis usume rohelistesse tehnoloogiatesse, samuti AI võidukäiku ning autonoomsetesse lahendustesse. Need saavad olema ka põhilised lähtekohad olemasolevate põhivaldkondade edasi arendamisel ja uute innovaatiliste toodete turule toomisel,“ ütles Veskimäe.

Verston Grupi loomisega uuendas ettevõte ka oma brändi, mille keskmes on jätkusuutlik, inimeste ja keskkonnaga arvestav teedeehitus ja hooldus, mida tehakse uute tehnoloogiliste ja digitaalsete lahendustega.

Tagasi üles