Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Kui keegi peaks arvama, et maakoolis on elu igav ning sealsed õpilased peale õppimise muud ei teegi, siis Koeru keskkooli 9. klassi õpilane Lilith Lilletai on ehe näide sellest, kui tegus, ettevõtlik ja särav saab üks maakooli õpilane olla. Hea eeskujuna võtab ta täna selle eest Väätsa põhikooli saalis vastu Helmi Tohvelmani nimelise Järvamaa eduka maakooliõpilase preemia. Lilith Lilletai (15) ütles, et talle tuli austav tiitel ootamatult. «Ma teadsin, et klassijuhataja Siret Pärtel mind sellele preemiale nomineeris. Ma ei lootnud aga midagi, sest arvasin, et kindlasti on minust tegusamaid ja tublimaid õpilasi, kes on palju rohkem silma jäänud. Alati saab ju paremini,» lausus ta.

* Õpetajate päeva tähistati Eestis eelmisel nädalal, Türi valla haridustöötajad said üheskoos tähistamiseks kokku aga teisipäeva õhtul Türi kultuurikeskuses ning pidulikul sündmusel selgusid ka tänavused hariduspreemiate laureaadid. «Teie töö pole olnud kunagi lihtne, ent see on ääretult oluline. Viimase aasta jooksul on valla haridusmaastikul toimunud mitmeid muutusi, mis pole kellelegi lihtsad olnud. Kuid just teie olete need, kes on sel keerulisel ajal hoidnud stabiilsust ning säästnud lapsi. Aitäh, et hoolite, et olete tugevad ka siis, kui väljakutsed on suured,» rääkis vallavanem Sulo Särkinen oma tervituskõnes.

* Alanud nädalast kontrollivad politseinikud Paides autodes kasutatavat laste turvavarustust. Kurb tõde on see, et juba esimesel päeval tuli kolme lapsevanema suhtes menetlus algatada, sest sõidukis polnudki lapsele turvavarustust. Selline karm eksimus ei ole millegagi vabandatav.

* Noorte Kotkaste Järva malev koos Järvamaa jahimeestega kutsub tammetõrusid korjama, et pakkuda metsloomadele talveks lisatoitu. Idee on alguse saanud pikast koostööst Järvamaa jahimeestega. Noorkotkad ja kodutütred on aastaid käinud koos jahimeestega laagris ning õppinud seal nii metsloomade, jahieetika kui ka jahinduse kohta. Suvel toimunud skautlike oskuste õppusel valmistasid kõik laagris olnud noored ja täiskasvanud enam kui kakssada vihta, mis samuti metsloomadele lisasöödaks lähevad.

* Verstoni välisturgudele laienemise ettevalmistusena korrastati ettevõtte struktuuri ja loodi Verston Group. Alates esmaspäevast kannab Verston Holding OÜ ärinime Verston Group OÜ. Ettevõtte juhi Veiko Veskimäe sõnul peab taristu ehituse ja korrashoiu sektor järgmise kümne aastaga muutuma oluliselt rohelisemaks, pakkudes samal ajal kasutajale mitmekesisemaid võimalusi ja suuremat väärtust. Nõudlus puhtama ja jätkusuutlikuma elukeskkonna ning multimodaalse taristu järele üha kasvab. «Ühelt poolt survestavad meid Euroopa Liidu kliimapoliitika ja kestliku arengu eesmärgid, teisalt suurenevad inimeste ja kogukondade ootused,» ütles Veskimäe.

Märksõnad

Tagasi üles