Kinnisvaratehingute arv püsib Järvamaal languses

Copy
Paide kinnisvara.
Foto: Dmitri Kotjuh/ JŠärva Teataja
Paide kinnisvara. Foto: Dmitri Kotjuh/ JŠärva Teataja Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Notarite Koja statistika kohaselt tehti tänavu kolmandas kvartalis kinnisvaratehinguid 2% võrra rohkem kui mullu samal ajal, mis tähendab, et kinnisvaraturul pikalt kestnud tehingute arvu langus hakkab lõppema. Kiiret kasvu näitab jätkuvalt kaugtõestamine videosilla vahendusel.

Kui möödunud aasta kolmandas kvartalis tehti üle Eesti 16 927 kinnisvaratehingut, siis sellel aastal oli samal ajal tehinguid 17 230. Üheksa kuu lõikes on kinnisvaratehingute hulk aga endiselt 3%-ga languses ehk kui mullu tehti üheksa kuu jooksul 49 937 kinnisvaratehingut, siis tänavu 48 551.

„Kinnisvaraturu mõningane elavnemine kolmandas kvartalis võib olla tingitud sellest, et ostu pikalt plaaninud inimesed on saanud langevate intresside valguses julgust tehing lõpuks ära teha. Laenuintressidele ennustatakse ka lähitulevikus langust ja laenumaksete suurenemist ei ole seega karta,“ sõnas Notarite Koja esimees Merle Saar-Johanson. „Samas oli valdavas osas Eestist tehingute arv siiski languses ning kasvasid üksnes Võru-, Rapla- ja Harjumaa,“ nentis ta.

Tagasi üles