Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Juttu, et kõik läheb kallimaks, on inimesed rääkinud aastakümneid ja see peab ka paika. Enne Ukraina sõja algust oli üks stabiilsema hinnaga teenuseid toasoe. Selle hind püsis paigal sageli aastaid. Enne Ukraina sõda maksis Järvamaa enamikes piirkondades toasooja megavatt-tund 50–70 eurot. Venemaa energiast loobumine tõstis hinnad aga kiiresti üles. Tänavu on hinnad olnud stabiilsemad. Toasooja odavnemise üle on saanud rõõmustada kolme küttepiirkonna elanikud.

* Kui näitleja ning lavastaja Tarmo Tagamets mõni aeg tagasi Paide meeskoori proovi sisse astus, käis lauljate seast läbi kahin – Esna konstaabel Varik! Vaevalt et keegi päriselt juurdlema hakkas, mis juhtunud on, et politsei kooriproovi niimoodi segab, sest Varik eksisteerib ju ainult kunagises armastatud telesarjas «Naabriplika». Aga ikkagi, kui «Varik» kutsub kohalikke laulumehi uues Paide teatri lavastuses «Eesti kära» kaasa lööma, siis tuleb tingimata minna. Jah-sõna oli kiire tulema. «Mehed on kärajad. Nende roll on peegeldada lavastuses nohiseva ja vaikiva eestlase hingeelu,» tutvustas Tagamets muiates olulist taustajõudu.

* «Midagi sellist pole varem tehtud. Vähemalt Järvamaal küll mitte,» arutlesid alles hiljaaegu tutvunud ja ÖÖÖÖkohvikute Kolmapäevaks seljad kokku pannud Eistvere aiandi perenaine Ruth Kuusk ja R&T Talu peakokk Riina Kattel-Piirsoo. Aga ettevõtmine vääris küünlaid ning tõestas, et vägeva söömaaja võib korraldada kus iganes, kas või kasvuhoones. Ilm pööras kohvikuõhtuks täitsa ära. Kallas nagu oavarrest ning tuul ulgus puid räsides hirmuäratavalt. Aga Eistvere aiandi kasvuhoones oli kõik kuiv, valgusküllane ja rahulik.

* Paide Mini-Rimi sulgeb ajutiselt oma uksed. Kauplus on praegu viimaseid päevi avatud, mistõttu on ka lettidel kaupa tavapärasest vähem. Rimi kommunikatsioonijuht Teet Koljal selgitas, et investeeringud kaupluste uuendamisse ja energiaefektiivsuse parandamisse on Rimi üks prioriteete ja Paide kaupluse uuendamine on järgmine samm ettevõtte järjepidevas töös, et tõsta klientide rahulolu kogu Eestis.

* Kaks aastat tagasi kirjutas Järva Teataja, et Tallinna–Tartu maantee ääres 29 aastat tegutsenud Kükita kohvik pole juba kuid teelistele kehakinnitust pakkunud. Kuigi Võõbu–Mäo uus teelõik, mille lõpuosas kohvik asub, sai valmis ja aeg kohvik uuesti avada oleks küps, ütles selle toonane omanik Maret Vohla, et temast jäävad uksed suletuks ja parema meelega annaks ta teatepulga kellelegi teisele üle. Seejärel tuli uudis, et Tallinna–Tartu maantee ääres hakkab antud krundil tegutsema kütusefirma Olerex. Nüüd alustati sellel krundil vana kohvikuhoone lammutamisega.

Märksõnad

Tagasi üles