Vana hoone puges ettevõtlikule perele hinge

Copy
Kaia ja Tarmo Kaugerannat ootab ees suur töö, kuid nad teavad juba ette, et teekond millegi eriliseni kujuneb põnevaks.
Kaia ja Tarmo Kaugerannat ootab ees suur töö, kuid nad teavad juba ette, et teekond millegi eriliseni kujuneb põnevaks. Foto: Dmitri Kotjuh

Ajaloost pakatav viljakuivati tervitas uusi omanikke Kaia ja Tarmo Kaugerannat maitsvate sügisõuntega. Kuigi võiks arvata, et aastaid hoolitsuseta seisnud metsik puu peaks kasvatama hapusid visse, on puu sel sügisel suurtest mahlastest ubinatest pungil, pannes vastsed majaomanikud heldima ja veelgi rohkem tundma, et nad on selles paigas oodatud.

Särevere viljakuivati ost polnud Kaugerannade selgitusel sugugi juhuslik ega emotsioonide ajel tehtud. Türil kohvik-restorani Ajatu pidav pere oli seda hoonet seiranud juba poolteist aastat ja vargsi flirtinud mõttega, mis oleks, kui sellest kujuneks kunagi midagi ajatut ja neile omast. Aga nagu ütleb rahvasuugi, siis tark ei torma.

Samal ajal vaatasid nad müügis olevaid ajalooga hooneid ka mujal Eestis, rääkisid ehitusekspertidega, suhtlesid muinsuskaitsjatega, uurisid taristu võimaluste kohta ning põrgatasid mõtteid turismiteadjatega. «Põhjalik kodutöö on meil tehtud ja kõige selle tulemusel oli lõpuks õige hetk viimane samm astuda ning hoone ära osta,» ütles Tarmo Kaugeranna.

Tagasi üles