95aastane õppur: elu on ju nii huvitav

Copy
Endine õpetaja, 95aastane Türi proua ja väärikate ülikooli õppur Selve Reispass peab õppimist ja enese harimist oluliseks ka nii kõrges vanuses.
Endine õpetaja, 95aastane Türi proua ja väärikate ülikooli õppur Selve Reispass peab õppimist ja enese harimist oluliseks ka nii kõrges vanuses. Foto: Dmitri Kotjuh

Türi endine õpetaja Selve Reispass oli üks tänavusi kandidaate Järvamaa aasta õppija tiitlile. Kandidaate väärikale preemiale oli seekord iseäranis palju, sest täiskasvanuid, kes on uuesti kooli läinud või täiendavad oma teadmisi pidevalt, on palju ja tore, kui seda märgatakse.

Ka Selve Reispass on innukas õppur ja kahtlemata kandidatuuri väärt. Eriliseks teeb teda aga see, et tema vanus hakkab lähenema sajale: novembri lõpus täitub tal 96. eluaasta. Kui ei teaks, ei oskaks säärast kõrget iga proua Selvele kuskilt otsast pakkuda.

Selve Reispass elab üksinda Türi kesklinnas kolmetoalises kõrgete lagedega korteris, mis on tema kodu olnud peaaegu 60 aastat. Ta võtab ajakirjanikud vastu maailma kõige armsama naeratusega, mis ei kao tema näolt ka hiljem.

Tagasi üles