Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Paide gümnaasiumi XII klassi õpilane Rait Kohk võttis eelmisel nädalal julguse kokku ja astus koolipere ette looga oma elu suurimast võitlusest. Ta rääkis, kuidas on kahel korral saanud karmi diagnoosi lümfikasvajast, kuid on haigusele arstide abiga vastu astunud ja sellest võitu saanud. Oma lugu rääkis ta soovist panna noored elu väärtustama ja sotsiaalseid suhteid hoidma, sest inimesed sinu ümber on need, kes annavad jõudu kõik halb üle elada.

* Möödunud teisipäeva õhtul kell kuus pidi olema Paide teatri uuslavastuse «Eesti kära» järjekordne proov. Kuna esietenduseni oli jäänud kõigest kümme päeva, oli plaan prooviruumist muusika- ja teatrimaja suurele lavale üle kolida. Paar tundi enne selle algust sai trupp aga üllatava teate, et proovi ei tule. Vähe sellest – lavastus on suisa tühistatud. Järgmisel päeval saatis Paide muusika- ja teatrimaja välja pressiteate, milles direktor Jaanus Kukk lavastuse ärajäämist põhjendas. ««Eesti kära» väljatoomine on teatri praeguses finantsolukorras liialt riskantne.

* Kui tegusalt Väätsa poisilt Bert Laagemannilt küsida, mida talle kõige rohkem meeldib teha, siis vastab ta kõhklematult, et joonistada. Mõni ime siis, et üheksa-aastane kunstnik tuli sel nädalal Paide kunstikoolis välja juba teise isikunäitusega «Hullus mängus». Ema Egle Laagemann ütles näituse avamisel veidi ujeda poja eest, et juba väiksena soovis ta kujundada Väätsa rahvamaja jõuluvaateakent. Selleks on vaja ju osata kavandit joonistada. Nii saigi Bert pliiatsitega suureks sõbraks ja tema ühed esimesed töövõidud tulid ajalehele Järva Teataja kalendripilte joonistades.

* Türi endine õpetaja Selve Reispass oli üks tänavusi kandidaate Järvamaa aasta õppija tiitlile. Kandidaate väärikale preemiale oli seekord iseäranis palju, sest täiskasvanuid, kes on uuesti kooli läinud või täiendavad oma teadmisi pidevalt, on palju ja tore, kui seda märgatakse. Ka Selve Reispass on innukas õppur ja kahtlemata kandidatuuri väärt. Eriliseks teeb teda aga see, et tema vanus hakkab lähenema sajale: novembri lõpus täitub tal 96. eluaasta. Kui ei teaks, ei oskaks säärast kõrget iga proua Selvele kuskilt otsast pakkuda.

* Reedel avas põllu­meeste ühistu Kevili Mäos viljaterminali, mis mahutab 50 000 tonni tera- ja kaunvilja. Käsil on ka teine järk, mille valmides suureneb ladustusvõimsus tuleval aastal 75 000 tonnini. Seega on viljaterminal nii suur, et mahutab iga Järvamaa elaniku tarvis ligi kaks tonni teravilja ja edaspidi veel rohkemgi.

* Kuigi oktoober on soojakraadide poolest üsnagi lahke olnud, on mõni öö ka krõbedamaid kraade näidanud ning puud-põõsad hakanud selle tõttu lehti maha puistama. Aiaomanikele tähendab see leheriisumise algust ja kogutud lehtede krundilt minema viimist. Kui eelmistel aastatel on lehed veetud ära kõigilt Türi linna kinnistutelt, mille omanikud on selleks soovi avaldanud, siis eelmisel aastal see kord muutus. Paide linnavalitsuse keskkonna peaspetsialisti Tiina Kivila­ sõnul omavalitsus tänavu lehekottide vedu ei korralda.

Märksõnad

Tagasi üles