Tantsunoored kaitsesid oma uhket tiitlit

Copy
Noored tantsijad tegid Eestile suurt au Põhja-Makedoonias toimunud tänavatantsu maailmameistrivõistlustel.
Noored tantsijad tegid Eestile suurt au Põhja-Makedoonias toimunud tänavatantsu maailmameistrivõistlustel. Foto: Võru Tantsukeskus

Järvalased Laura Pilv ja Ade-Briana Nurk osalesid koos Võru tantsukeskuse ja Meie Stuudio noortega Põhja-Makedoonias Skopjes toimunud street dance show maailmameistrivõistlustel ning saavutasid taas kord suurlavastuse kategoorias kuldmedalid.

Laura pilv rääkis, et reisisd sihtkohta kahes eri rühmas, sest neid oli lihtsalt nii palju. "15.oktoobri südaööl startis esimene tantsijate grupp bussiga Lätti, et sealt lennukiga minna edasi Frankfurti ning sealt juba Põhja-Makedooniasse. Varahommikul kell 8 startis ka teine grupp teistele järele," märkis ta.

Ade-Briana Nurk.
Ade-Briana Nurk. Foto: Erakogu

Pilve sõnul osalesid nad Skopjes 16. ja 17. oktoobril toimunud Street Dance Show maailmameistrivõistlustel. "Osalesime suurlavastuse kategoorias," täpsustas ta.

Pilve sõnul oli neil seekord laval 52 tantsijat ning vanused jäid vahemikku 7-27 aastat. "Sel aastal oli meil peale Põlva ja Võru tantsijate au jagada lava ka Tantsugeeni tantsijatega, kes tulid Tallinnast meiega koos seda hullust kaasa tegema," rääkis ta.

Laura Pilv.
Laura Pilv. Foto: Erakogu

Laura Pilv rääkis, et tantsulavastus oli peaaegu, kaheksa minutit pikk ning teemaks oli viiruselevik ning eestlaste esitus kandis nime "Infected". "Tulime nii nagu eelmisel aastal suurlavastuse kategoorias tiitlivõitjateks ehk MM kuldmedal kuulub Eestile," rõõmustas ta.

Proovidega alustasid tantsijad Pilve sõnul augustis ning kokku tegid nad kolm kahepäevast minilaagrit, kus õppisid ja puhastasid tantsu. "Kuna viimasest proovist oli pisut rohkem aega möödas, siis tegime ka ühe kontrollproovi ning sama päeva õhtupoolikul oli ka peaproov, mida said vaatama tulla kõik inimesed, kes seda soovisid," lausus ta.

Lisaks paar päeva enne minekut käisid osalejad Pilve ütlust mööda lavastuse veel korra põhjalikult ja detailselt läbi, et nad suudaksid laval näidata ainult kõige paremat varianti endast. "Kuldmedalitega koju naasta oli ülimalt uhke tunne ning ootame juba põnevusega järgmise aasta lavastust, mille Andre Laine meie jaoks lavale seab," sõnas ta.

Eesti tantsijad kordasid mullust võitu.
Eesti tantsijad kordasid mullust võitu. Foto: Erakogu
Tagasi üles