Türi rongiliinile tõi september vähem reisijaid

Copy
Elroni rong.
Elroni rong. Foto: Aron Urb / Elron

2024. aasta septembris sõitis Elroni reisirongidega enam kui 700 000 reisijat, mis on aasta varasemast 3% vähem. Tänavu üheksa kuuga on rongiga reisinud kokku 5,91 miljonit reisijat.

„Septembris avaldasid reisijate arvule suurt mõju raudteeremondid Tartu suunal, kus kuuel päeval teenindasid Tamsalu - Tartu vahel reisijaid rongide asemel bussid. Raudteeremondi ja selle elektrifitseerimisega valmistab taristuomanik AS Eesti Raudtee ette uute Škoda rongide tulekut Tallinna – Tartu trassile, et saaks hakata pakkuma kahe linna vahel kiiremaid ühendusi ja reisijatele mugavat sõidukogemust,“ ütles Elroni kommunikatsioonijuht. „Ka edelasuunal mõjutasid reisijate arvu raudtee remonttööd, mis toimusid Lelle ja Türi jaama vahel,“ ütles Elroni kommunikatsioonijuht Kristo Mäe.

2024. aasta algusest (jaanuar – september) on Elroni rongidega sõitnud üle 5,91 miljoni reisija, mis on aasta varasemast 1% enam. Üheksa kuuga kasvas reisijate arv 2023. aasta sama perioodiga enim läänesuunal (Tallinn – Turba/Paldiski/Kloogaranna/Keila) +10%.

Septembris reisiti rongidega üle 700 000 korra, mis on eelmise aasta septembrist 3% vähem. Läänesuuna (Turba, Paldiski, Kloogaranna, Keila) reisijate arv oli eelmise aasta septembriga võrreldes suurem 8%, idasuunal (Rakvere, Narva) vähenes reisijate arv 6%, edelasuunal (Rapla, Türi, Viljandi) 7 % ja lõunasuunal (Tartu, Valga, Koidula) 22%.

Septembris olid populaarseimad liinid Tallinn-Turba (115 000 reisijat), Tallinn-Paldiski (114 000 reisijat) ja Tallinn-Aegviidu (87 000 reisijat).

Tagasi üles