Suurpeole minejate nimekirjad läksid lukku

Copy
Türilt pärit Külli Kiivet on juba korduvalt laulukaare all koore juhatanud. Järgmise suve laulupeol on ta naiskooride liigijuht.
Türilt pärit Külli Kiivet on juba korduvalt laulukaare all koore juhatanud. Järgmise suve laulupeol on ta naiskooride liigijuht. Foto: Eero Vabamägi

Sügisega algas hoogne ettevalmistus tantsu-, laulu- ja rahvamuusikapeoks. Ajal, mil proovisaalides käib tihe töö repertuaari õppimisega, ootas laulu- ja tantsupeo korraldusmeeskond huviga 15. oktoobrit – kuupäeva, mil kollektiividel tuli registris korrastada oma osalejate andmed.

Registreerumine 2025. aasta laulu- ja tantsupeole käis juba mõnda aega tagasi. Tol ajal polnud kollektiividel võimalik peol osalemist veel täpselt hinnata ning kirja pandi nii-öelda soovunelmad. Uue hooajaga on aga kollektiivid saanud selgemaks eesootava aasta suhtes ja välja on kujunenud koosseisude liikmete arvud.

Laulu- ja tantsupeo maakondlik kuraator Eva Linno sõnas, et talle laekunud andmete järgi on Järvamaal oma osalussoovist teada andnud ja end registrisse kandnud 85 kollektiivi. «Nende hulgas on 26 koori, kaks orkestrit, seitse rahvamuusikakollektiivi, 41 rahvatantsukollektiivi,» täpsustas ta.

Tagasi üles