Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Paide teatri selle hooaja esimene uuslavastus «Eesti kära» jääb hoolimata linnavalitsuse soovist ikkagi ära. Paide muusika- ja teatrimaja direktori Jaanus Kuke sõnul oli see loomemeeskonna ühine otsus. «Arutasime eile seda, kas ja kuidas lavastusega jätkata. Otsus seda siiski mitte teha tõukus viimastest sündmustest ning nende valguses ei näinud loominguline meeskond enam võimalust samadel alustel lavastust teha. Nende otsust tuleb austada,» selgitas Kukk teisipäeval.

* Teisipäeva õhtul Türi kultuurikeskuses peetud Türi valla seitsmendale aastapäevale pühendatud kontsertaktusel «Lihtsad väärtused» jagus õnnesoove ja rõõmupisaraid. Tavapäraselt kutsus omavalitsus kõik valla elanikud tänuõhtule ja tunnustas tublimaid. Tervituskõnes rõhutasid nii volikogu esimees Marge Hirtentreu­ kui ka vallavanem Sulo Särkinen, et valla suurim väärtus on inimesed. Särkineni sõnul on tal alati hea meel kui kaugemal elavad tuttavad kiidavad valda, olgu põhjuseks üritused või inimeste saavutused muusikas, spordis või kunstis. Ta tänas ka ettevõtteid, kes valda investeerivad ja kohalikele töökohti loovad.

* Järvamaa muusikakoolide õpilased osalesid David Otto Wirkhausile pühendatud noorte puhkpilli- ja löökpillimängijate konkursil Tartu valla muusikakoolis ning olid edukad. Mainekas konkurss kestis Koeru muusikakooli direktori Kerli Sirila sõnul lausa neli päeva. Päevad olid ära jagatud pillirühmade järgi. Löökpillimängijad võistlesid avapäeval, seejärel pääsesid püünele klarnetistid ja saksofonistid. Laupäeval särasid laval plokkflöödi-, oboe- ja fagoti- ning flöödimängijad. Viimasena astusid võistlustulle vaskpillimängijad.

* Kuus aastat tagasi avas Türil Kaare tänavas endises tööstushoones uksed vanakraamiturg, mis põrandapinna ja kaubakoguse poolest andis silmad ette nii mõnelegi suurkauplusele. Tänavu juunis sai Türi kirbuturu nimega kaupluse aeg selles kohas ümber. Mõneks ajaks jäigi pind tühjaks, ent sel nädalal avas samas kohas uksed uus taaskasutuskauplus.

* Teisipäeval, kui tähistati Türi valla seitsmendat aastapäeva, esitles koduloolane Kaarel Aluoja Türi raamatukogus trükivärsket raamatut «Türi valla lood sõnas ja pildis». Aga 2. juulil 2022, kui Türi linn tähistas 96. aastapäeva, ilmus samuti raamat «Türi linna lood sõnas ja pildis». «Need raamatud on nagu õde ja vend,» sõnas Aluoja, selgitades, et kui kaks aastat tagasi ilmunud raamatus olid lood Türi linnast, siis selles raamatus pole linnast ühtegi lugu.

* Vaimse tervise kuuks kuulutatud oktoobris on paslik uurida, mis on saanud augustis tegutsema hakanud Paide vaimse tervise kohvikust, kes on selle eestvedajad ja milliseid inimesi nad endaga kohtuma ootavad. Paide vaimse tervise kohviku koordinaator Terje Helbma selgitas, et tema jõudis vaimse tervise teemadeni kogemusnõustajaks õppides. «Mulle tundus, et Peaasi.ee vaimse tervise kohvik on sedavõrd väärt algatus, et see võiks ka Paides olla,» selgitas ta. «Nii võtsingi ühendust vaimse tervise kohvikute koordinaator Eva Koženevskiga ja rääkisin Paidesse laienemise mõttest.»

Märksõnad

Tagasi üles