Tippkokad viivad kokakunsti Eesti õpilasteni

Copy
TRT03: RESTORANIKUU MAITSEV TARTU AVAMINE DORPATIS  :TARTU, EESTI, 26JAN17 - 
Järgmisel kolmapäeval saab alguse kuu aega vältav toidufestival «Maitsev Tartu», mille raames pakuvad 14 Taaralinna parimat restorani 19 eurot maksvat kolmekäigulist erimenüüd. Täna kogunesid nende restoranide peakokad Dorpati konverentsikeskusesse maitseelamuste kuu avaüritusele.
kt/Foto KRISTJAN TEEDEMA TARTU POSTIMEES
TRT03: RESTORANIKUU MAITSEV TARTU AVAMINE DORPATIS :TARTU, EESTI, 26JAN17 - Järgmisel kolmapäeval saab alguse kuu aega vältav toidufestival «Maitsev Tartu», mille raames pakuvad 14 Taaralinna parimat restorani 19 eurot maksvat kolmekäigulist erimenüüd. Täna kogunesid nende restoranide peakokad Dorpati konverentsikeskusesse maitseelamuste kuu avaüritusele. kt/Foto KRISTJAN TEEDEMA TARTU POSTIMEES Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Regionaal- ja Põllumajandusministeerium koostöös Eesti Peakokkade Ühendusega alustavad täna järjekorras kuuendat aastat projektiga "Peakokad kooli", mille eesmärk on väärtustada kohalikku toitu ja õpetada lastele toiduvalmistamist. 

Projekti raames külastavad 18 Eesti tippkokka oktoobrist detsembrini 50 üldhariduskooli üle Eesti, et anda 6.−8. klasside õpilastele kodundustunde, kus valmistatakse koos peakokkadega maitsvaid ja põnevaid toite.

Tundides tutvustatakse Eesti toidu lugu ning valmistatakse vähemalt kaks rooga, mille retseptid on koostanud tippkokad. „Meie eesmärk on tuua noori kööki, inspireerida neid peakokkade eeskujul ning kasvatada laste huvi toiduvalmistamise vastu. Õpilased saavad praktilise kogemuse, mis aitab neil mõista, kust nende toit tuleb ja kuidas seda ise valmistada,“ sõnas Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi toidu müügiedendamise valdkonna juht Kerli Nõges.

Projekti üks eestvedajatest, Eesti Peakokkade Ühenduse president Taigo Lepik rõhutas kohaliku toidu olulisust: „Eesti toidul on oma lugu ja väärtus. Selle projekti kaudu näitame noortele, et ka lihtsatest ja kodustest koostisosadest on võimalik valmistada maitsvaid roogi. Loodan, et see innustab neid ka edaspidi rohkem oma toidulaua üle mõtlema ja ise süüa valmistama."

Projekti populaarsus tuleneb selle positiivsest mõjust. „Suur rõõm on saada kirja, kus aastaid tagasi kodundustunnis osalenud õpilane teatab uhkusega, et läks tänu peakokkade inspiratsioonile samuti kokaks õppima. Või saada telefonikõnet koolisöökla kokalt, kes tunneb huvi peakokkade koostatud menüüde kasutamise vastu koolisööklas. Koolid on igal aastal väga hoogsalt kaasa löömas ning tänulikud õppetöö mitmekesistamise eest. Vähem oluline ei ole ka peakokkade endi tagasiside, kes väärtustavad võimalust järelkasvu kasvatamiseks vahetu kontakti kaudu," lisas Inga Paenurm, üks projekti algatajatest ja eestvedajatest.

Tagasi üles