Tikupoiss liigub visalt energia­sõltumatuse poole

Copy
Kaks aastat tagasi pidas Urmas Johanson­ Tiku­poisi retsoranis tuuliku töölehakkamise pidu. Nüüd loodab ta kahe aasta pärast avada Imaveres vesinikutankla.
Kaks aastat tagasi pidas Urmas Johanson­ Tiku­poisi retsoranis tuuliku töölehakkamise pidu. Nüüd loodab ta kahe aasta pärast avada Imaveres vesinikutankla. Foto: Dmitri Kotjuh

Imavere Tikupoisi asutaja Urmas Johanson pole endiselt kaotanud usku oma visiooni luua Paia risti maailma parim restoran-tankla. Kuigi enne Tikupoisi ajastut oli Johanson endale lubanud mitte kunagi enam restoraniärisse siseneda, on toidukoht täies elujõus ning teeninduses, innovatsioonis ja energia tootmises teedrajav nähtus. Kuigi juba 80 protsenti tarbitavast energiast toodab Tikupoiss endale ise, on pikk tee veel minna.

Kuidas jõuda aastaks 2030 täieliku energiasõltumatuseni ja jääda piltlikult öeldes avatuks ka siis, kui miski muu enam ei toimi, sellest kõneles Johanson eelmisel reedel ettevõtjate kohvihommikul sihtasutuses Järvamaa, et innustada ka noori ettevõtjaid suurelt mõtlema.

«Minu ideede taga on vajadus üht või teist probleemi lahendada. Ole turul esimene!» – nii võiks võtta Urmas Johansoni ärifilosoofia üldistavalt kokku.

Tagasi üles