Saada vihje

Peakokk võttis kooliköögi üle

Copy
Restorani Mimosa peakokk Juhan Heinsalu jagas Laupa kooli õpilastele häid toiduvalmistamise nippe.
Restorani Mimosa peakokk Juhan Heinsalu jagas Laupa kooli õpilastele häid toiduvalmistamise nippe. Foto: Laupa kool

Kuigi Laupa koolis söövad õpetajad ja õpilased pole pidanud kordagi köögis tehtavate roogade üle nurisema, valmisid eelmisel nädalal kooli õppeköögis suisa restoraniväärilised road. Pliidi taga asjatas koos seitsmenda klassi õpilastega restorani Mimosa uhkes vormis peakokk Juhan Heinsalu.

Regionaal- ja põllumajandusministeerium alustas koos Eesti­ peakokkade ühendusega oktoobris juba kuuendat projekti «Peakokad kooli», mille eesmärk on väärtustada kohalikku toitu ja õpetada lastele toidu­valmistamist.

Projekti kestel külastab 18 Eesti tippkokka oktoobrist detsembrini pooltsadat üldhariduskooli, et anda VI–VIII klasside õpilastele kodundustunde, kus nad valmistavad koos peakokaga maitsvaid ja põnevaid toite. Sel moel jõudis ka Mimosa peakokk Laupa kooli kööki.

Tagasi üles