Sõiduõigus kolib kiipkaardile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide-Türi liini klienditeenindaja Anne Vutt müüb praegu veel pileteid sularaha eest ja kannab rasket mündikotti vööl, pärast jaanipäeva hakkab ta aga terminalist läbi laskma sõitjate kiipkaarte.
Paide-Türi liini klienditeenindaja Anne Vutt müüb praegu veel pileteid sularaha eest ja kannab rasket mündikotti vööl, pärast jaanipäeva hakkab ta aga terminalist läbi laskma sõitjate kiipkaarte. Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

Jaanipäevaks on Järvamaa liinibussides uued piletimüügiterminalid. Siis ei vaja kiipkaardiga reisijad enam sularaha ja konduktorid pääsevad mitmekilose mündikoti kandmisest.

Pisut enne kella 15 väljuva Paide–Türi liinibussi klienditeenindaja Anne Vuti vöökott on müntidest pungil ja kaalub vähemalt paar kilo. «Kui selle õhtul ära võtad, küll siis on hea tunne, tõuse või lendu!» ütleb ta naerdes.
Varahommikustel ringidel kipub aga mure hoopis vastupidine olema: vahetusraha on vähe ja et suurema paberrahaga maksjale tagasi anda, on Vutt pidanud appi võtma oma sularaha. «Ega ma saa inimest piletita jätta!» põhjendab ta.
Jaanipäevaks lubab Järvamaa ühistranspordi keskuse tegevdirektor Harri Lepamets suurt muudatust: bussid saavad kiipkaardil põhineva piletimüügisüsteemi ja sularahaga enam arveldama ei peagi, kuigi ka see võimalus jääb alles.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles