Helkurite jagamine tõi suurvõidu

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide gümnaasiumi neljandikud hoolitsevad selle eest, et projekti «Helkur on popp» eestvedajad Siiri Sitska ja Ivi kukk oleks helkuritega varustatud ka päikesepaistelisel kevadpäeval.
Paide gümnaasiumi neljandikud hoolitsevad selle eest, et projekti «Helkur on popp» eestvedajad Siiri Sitska ja Ivi kukk oleks helkuritega varustatud ka päikesepaistelisel kevadpäeval. Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

Teisipäeval kuulutati Tallinnas Renault’ haridusprogrammi «Ohutu liiklemine kõigile» käigus tehtud üle-eestilise liiklusohutust ja keskkonnasäästlikke liiklemisviise propageeriva konkursi «Sinu idee, sinu algatus» lõpuüritusel välja võitjad, kelleks osutusid Paide gümnaasiumi IVa ja IVb klasside õpilased projektiga «Helkur on popp».

Möödunud hilissügisel alguse saanud kampaania eesmärk oli teadvustada helkuri kandmise vajalikkust ja teha see noorte hulgas popiks.


Novembrist detsembrini kontrollisid Paide gümnaasiumi neljandikud koolis, kui paljud õpilased ja õpetajad helkurit kannavad. Kampaania esimestel päevadel selgus, et helkurit ei kanna mitmesugustel põhjustel 253 last ja 17 õpetajat, aga lõppeks kasutas helkurit kogu koolipere.

Konkursi peaauhind on võitjarühma sõit Prantsusmaale rahvusvahelisele «Sinu idee, sinu algatus» finaalvõistlusele 8.–10. juunil. Rahvusvahelise finaaliga kaasneb käik Disneylandi lõbustusparki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles