Saada vihje

Teeseenejooki tuleb teha kannatliku meele ja hea tujuga

Källomäe talu perenaine Jana Olesk valmistab erimaitselisi kombucha’sid, mis on hea aseaine õhtusele veinipokaalile.
Källomäe talu perenaine Jana Olesk valmistab erimaitselisi kombucha’sid, mis on hea aseaine õhtusele veinipokaalile. Foto: Dmitri Kotjuh

Källomäe talu perenaine Jana Olesk sai hiljaaegu suureks sõbraks teeseenega ja nüüd valmistab erimaitselisi kombucha’sid, mis on hea tervisejook nii täiskasvanutele kui ka lastele. Klaasike alkovaba kihisevat teeseenejooki on ühtaegu kasulik ja maitsev.

Paljudel keskealistel on ilmselt hapust teeseenejoogist ebameeldivad lapsepõlvemälestused. Olesk sõnas, et temagi mäletab, kuidas vanavanaema sellega mässas ja kuidas ta seda suu sissegi ei võtnud. «Ka täiskasvanueas olen teeseenega tutvust teinud, kuid mul polnud sellal veel nii palju kannatust ja häid ideid, et oleksin sellega sõbraks saanud,» lausus ta.

Teeseen muutub iga kääritusega suuremaks ja kasvatab endale kihte. See on käärimise jääkaine.
Teeseen muutub iga kääritusega suuremaks ja kasvatab endale kihte. See on käärimise jääkaine. Foto: Dmitri Kotjuh
Kommentaarid
Tagasi üles