Malevlase staatuse määrab töövestlus või loosiõnn

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Arvet Mägi

Noortele on võimalus suvel taskuraha teenida ja eakaaslastega õhtuti koos midagi vahvat teha meeltmööda: malevarühmadesse oli peaaegu kõikjal maakonnas soovijaid rohkem kui kohti.

Üle mitme aasta korraldab oma noortele malevasuve jälle Paide linn, kirjapanekuks mõeldud kolme ööpäeva jooksul tuli 80 malevakohale 107 sooviavaldust.


Selle, kes malevasse pääseb ja kes ukse taha jääb, jätavad korraldajad loosiõnne määrata, loosi tõmmatakse noortekeskuses teisipäeva õhtul.
Linna kultuuri- ja noorsootöö spetsialist Piret Reinfeld tunnistas, et ettevõtjad ei ole kahjuks huvitatud lastele sobivat tööd pakkuma, linn rakendab neid siis heakorratöödel. «Ma arvan, et tegemist jätkub ikka – linn võiks alati rohkem korras olla, näiteks riisume muru, koristame staadioni ja kalmistuid, Vallimäel saame enne üritusi toole paigutada,» täpsustas ta.


Malevakohtadele joosti tormi ka Türi vallas: linna rühma oli kaks soovijat kohale ja isegi Oisu rühma, mida eelmisel aastal kuidagi täis ei saanud, oli tahtjaid kaks korda rohkem kui kohti.
Kokku annab Türi vald tööd 50 lapsele, need valitakse välja töövestlustel.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles