Ans. Andur: Paide-kontserdid on riskantsed asjad

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ans.Anduri liige Mihkel Kirss (pildil paremal) on öelnud, et Paides on esineda riskantne – kunagi ei tea, kas kuulajaid  jagub, kas piletimüügist piisab esinemispinna või helitehnika rendi eest tasumiseks. Laupäeval oli bändikaaslastel Madis Aesmal (pildil vasakul) ja  Madis Kirsil ning Gert Pajuvälil põhjust rahuloluks enam kui küll. Sajapealine publik juubeldas ja nõudis lisa.
Ans.Anduri liige Mihkel Kirss (pildil paremal) on öelnud, et Paides on esineda riskantne – kunagi ei tea, kas kuulajaid jagub, kas piletimüügist piisab esinemispinna või helitehnika rendi eest tasumiseks. Laupäeval oli bändikaaslastel Madis Aesmal (pildil vasakul) ja Madis Kirsil ning Gert Pajuvälil põhjust rahuloluks enam kui küll. Sajapealine publik juubeldas ja nõudis lisa. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kümme tegevusaastat ja kuus albumit, kontserdid siin- ja sealpool kodumaa piire. 2002. aastal 24. veebruaril loodud Ans. Andur on publikut hullutanud nii pubides, klubides kui ka välilavadel. Laupäeval ronis rohkem kui sadakond austajat Paide restorani katusele ega pidanud pettuma. Muusikud kinnitasid hiljem, et nii head kontserti kui kodulinna katuste kohal pole nad tükk aega andnud.

Järva Teatajale tutvustasid Ans. Anduri tegemisi, uut albumit «Kõverad» ja tulevikuplaane Mihkel ja Madis Kirss.


Teadaolevalt on Ans. Anduri eelmised albumid salvestatud live-esinemistel ja harvad polnud ka juhud, kui okupeerisite mõne bändiliikme elu- või magamistoa, suvekodu köögi või hoopis kuurialuse. Uus plaat «Kõverad» on siis esimene, mis on otsast lõpuni stuudios sisse mängitud. Kuivõrd see eelmistest erineb?


Madis Kirss (Lokk): Ei ole esimene. Salvestasime «Tuled peale» ka stuudios. Tallinnas Seksoundi stuudios. Oleme ikka üritanud teha nii, et kõik albumid oleksid nii kõlalt kui ka lugude poolest erinevad. Kõige suurem erinevus ongi helis. Seal (stuudios) sai kõikide lugude põhjad koos sisse mängitud, see annab parema voolavuse.


Mihkel Kirss: Jah, varem on ka saanud stuudios käia, kaks esimest, «Tuled peale» ja «Topeltvikerkaar», on suuremas osas Seksoundi stuudios salvestatud. «Kiletroni» lindistasime Paides minu ja Loki residentsis, Tursa (bassimees Madis Aesma) vanematele kuuluvas maakodus Koordis ja oma proovikas Paides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles