Tolmuvaba tee jääb paiguti luksuseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide vallas Pikakülas elav Arvo Täheväli on tänulik neile üksikutele autojuhtidele, kes elumajale lähenedes kiirust alandavad ja vähem tolmu üles keerutavad. Selliseid jääb aga Tähevälja hinnangul üha vähemaks.
Paide vallas Pikakülas elav Arvo Täheväli on tänulik neile üksikutele autojuhtidele, kes elumajale lähenedes kiirust alandavad ja vähem tolmu üles keerutavad. Selliseid jääb aga Tähevälja hinnangul üha vähemaks. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Pikaküla mees Arvo Täheväli läheb tema maja poole sõitvat masinat nähes peitu. Selgitab, et tõmbab parem kuuri taha uttu, kui ei taha kruusapuruga vastu silmi saada.

«See on hullumaja, mis siin toimub!» kirub ta. «Praeguse põhjatuulega kannab kõik aeda, maja uksed-aknad hoia kinni, pesu väljas kuivatada ei saa, autot pese või ära pese, hoia hoovis või garaažis, ikka on tolmuga kaetud!»

Paide vallavalitsuse majandusnõunik Priit Piirsalu tunnistab, et veel nii mõnigi koht on päris hullus seisus, eriti need, kus eramu on kruusateede ristumiskoha lähedal, aga tolmutõrjet ei tehta vallas tänavu vist sellest hoolimata. «Esialgu oli küll plaan, aga maakomisjon leidis, et panustame teeremonti,» ütles ta. Kuu lõpul hakkab asja arutama volikogu.


Tolmuga tuleb kuidagi hakkama saada ka Kareda ja Ambla valla kruusateede ääres elavatel inimestel. Kareda vallavanema Triin Pobboli selgitusel on prioriteet, et kruusateel oleks üldse võimalik sõita ja alles siis tolmuvabalt sõita.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles